U prvoj epizodi vidjet ćemo kako će se kuhača primiti kantautorica Alka Vuica, modni dizajner Ivica Skoko, spisateljica Nives Zeljković i cavtatski glumac Nikša Kušelj.

'Nisu padali lonci, ali je padalo sve ostalo. Padao mi je onaj štapni mikser i opekla sam se. Mislim da sam se malo i porezala, to sam tek kasnije skužila', izjavila je Nives koja je burno započela svoje sudjelovanje u uzbudljivom kulinarskom showu. Bit će zanimljivo vidjeti što je Nives skuhala u prvoj epizodi i da li je uspjela impresionirati žiri, ali i kako je stres utjecao na njeno snalaženje s profesionalnim kuharskim rekvizitima.

Alka priznaje da stvarno voli kuhati jer je to čini sretnom te otkriva svoju veliku želju: onu o vlastitom restoranu. Prvi zadatak koji je pred ovim poznatim licima neće biti nimalo lagan: moraju napraviti autorsko jelo koje će najbolje pokazati njihove kulinarske vještine.

Dino će kandidatima poručiti da je naglasak na kulinarskim osnovama te kombiniranju namirnica, začina, okusa, termičkoj obradi te kreativnosti. Za prvi izazov imat će jedan sat i 15 minuta te neograničen broj željenih namirnica od kojih će pripremati jelo. 'Nemojte da vas izbor zavede, ponekad je u kuhinji manje više!´, kandidate će upozoriti Galvagno.

Nives poručuje da će dati sve od sebe jer bi jako voljela pobijediti u ovom izazovu. Budući da nisu na domaćem terenu Alka, Nives, Nikša i Ivica trebat će biti jako oprezni i domišljati jer neće imati drugu šansu kojom bi mogli ostaviti prvi dojam, a ulozi su veliki budući da će autor najboljeg jela u sljedećem izazovu imati prednost.

Kome je prijateljstvo važnije od rivalstva u MasterChef kuhinji, tko je zaljubljenik u mediteranske začine te koje će jelo zadovoljiti iskusna nepca žirija i tako izboriti prvu pobjedu, gledatelji će saznati već u prvoj epizodi showa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju