Pašteta od čvaraka

Sastojci:

1 kg čvaraka
10 dag kiselih krastavaca
2 kuhana jaja
mljevena crvena paprika
mljeveni crni papar
sol

Priprema:
1. Sameljite čvarke, kisele krastavce i jaja u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

2. Začinite paštetu po želju sa mljevenom paprikom, paprom i soli.

3. Paštetu poslužite hladnu s kriškama domaćeg kruha. Dobar tek!

Još više tradicionalnih recepata s područja Slavonije možete pronaći na internetskim stranicama Muzeja u loncu.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja? Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura