Galerija
Chef Mario savjetuje da se ne ograničite samo na sol i papar, već da mesu dodate eksploziju okusa uz mješavinu nekoliko začina. Iskoristite dimljenu papriku, češnjak, papar, malo timijana i sol za tzv. dry rub, kojim ćete "izmasirati" meso. Najprije nauljite pile i zatim ravnomjerno utrljajte začinsku mješavinu.
Koliko se treba peći pile?
Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva, a vrijeme pečenja prilagodite veličini pileta. Kada vidite kako kožica kod bataka već lagano puca, to može biti znak da je vaš ručak spreman.
Koliko je bitno da sve bude pečeno, toliko je bitno da pile ne isušite. Ako ste u nedoumici, provjerite vilicom pored batka je li meso sasvim pečeno. Važan je korak i da nekoliko puta za vrijeme pečenja pile izvadite iz pećnice i podlijete tekućinom koja se skupila od pečenja. Uživajte u sočnom piletu, a ako tražite još savjeta s kojima ćete podići svoje kulinarske vještine na viši nivo, pogledajte što smo vam još pripremili u Školi kuhanja.