Vjerojatno svi imaju neki svoj trik kojim se služe kako bi savršeno ispekli pile. Savjetujemo da i dalje koristite svoje tajne za hrskavu kožicu i sočno meso, ali toplo preporučamo i da pogledate savjete chefa Marija Mihelja te ih lagano uvedete u svoju kuhinju, jer sočnije i ukusnije od ovoga teško može biti!
Chef Mario savjetuje da se ne ograničite samo na sol i papar, već da mesu dodate eksploziju okusa uz mješavinu nekoliko začina. Iskoristite dimljenu papriku, češnjak, papar, malo timjana i sol za tzv. dry rub, kojim "izmasirajte" meso. Najprije nauljite pile i zatim ravnomjerno utrljajte začinsku mješavinu.
Koliko se treba peći pile?
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzija, a vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta. Kada vidite kako kožica kod bataka već lagano puca, to može biti znak da je vaš ručak spreman.
Koliko je bitno da sve bude pečeno, toliko je bitno da pile ne isušite. Ako ste u nedoumici provjerite vilicom pored batka je li meso skroz pečeno. Važan korak, je i da nekoliko puta za vrijeme pečenja pile izvadite iz pečnice i podlijete tekućinom koja se skupila od pečenja. Uživajte u sočnom piletu, a ako tražite još savjeta s kojima ćete podići vaše kulinarske vještine na viši nivo, pogledajte što smo vam još pripremili u Školi kuhanja.