Galerija Kako ispeći pile - 2 1 Kako ispeći pile - 1 1 Kako ispeći pile 1 Kako ispeći pile - 4 1

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Vjerojatno svi imaju neki svoj trik kojim se služe kako bi savršeno ispekli pile. Savjetujemo da i dalje koristite svoje tajne za hrskavu kožicu i sočno meso, ali toplo preporučujemo i da pogledate savjete chefa Marija Mihelja te ih lagano uvedete u svoju kuhinju, jer sočnije i ukusnije od ovoga teško može biti!

Chef Mario savjetuje da se ne ograničite samo na sol i papar, već da mesu dodate eksploziju okusa uz mješavinu nekoliko začina. Iskoristite dimljenu papriku, češnjak, papar, malo timijana i sol za tzv. dry rub,  kojim ćete "izmasirati" meso. Najprije nauljite pile i zatim ravnomjerno utrljajte začinsku mješavinu.

Koliko se treba peći pile?

Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva, a vrijeme pečenja prilagodite veličini pileta. Kada vidite kako kožica kod bataka već lagano puca, to može biti znak da je vaš ručak spreman.

Koliko je bitno da sve bude pečeno, toliko je bitno da pile ne isušite. Ako ste u nedoumici, provjerite vilicom pored batka je li meso sasvim pečeno. Važan je korak i da nekoliko puta za vrijeme pečenja pile izvadite iz pećnice i podlijete tekućinom koja se skupila od pečenja. Uživajte u sočnom piletu, a ako tražite još savjeta s kojima ćete podići svoje kulinarske vještine na viši nivo, pogledajte što smo vam još pripremili u Školi kuhanja.