Galerija Recept za najbolje palačinke - 1 2 palačinke - 1 2 palačinke - 4 2 palačinke - 3 2

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave?

Omiljena brzinska poslastica, desert koji se radi kad nemate ništa kod kuće - palačinke je jednostavno napraviti, a detalji čine razliku zbog kojih se nečije uvijek spominju kao najbolje. S misijom da se svi možemo pohvaliti najboljim i najmekanijim palačinkama obratili smo se chefu Mariju Mihelju, koji nam je otkrio svoje trikove.

Recept za najbolje palačinke

Njegov recept uključuje malo praška za pecivo, bjelanjke koje je istukao kako bi palačinke bile pjenaste, vanilin šećer, limunovu koricu za aromu te, naravno, mlijeko, brašno i jaja. Sve dobro izmiješajte pjenjačom, zagrijte tavu te je premažite minimalnom količinom ulja. Palačinke poslužite s nadjevom prema želji.

Mario nas je oduševio prozračnim palačinkama u vinskoj pjenici, a ako vam je potrebno još savjeta i ideja za kuhanje, posjetite našu Školu kuhanja.