Dragi Roberto, koliko imate godina i otkud vi u vinskom svijetu?

- Imam 36 godina, a kako se vinom bavio moj djed i moj otac, tako sam i ja odrastao u tome i samo nastavio priču. 1997. smo dobili prvu zlatnu medalju za malvaziju na Vinistri, a 2005., 2006. i 2012 smo bili šampioni. 2000. sam završio ekonomski fakultet smjer marketing i upisao višu vinarsku školu u Poreču.


Na čemu se bazirate u zadnje vrijeme?
- Glavna sorta nam je malvazija, a u zadnje vrijeme sve veći naglasak je i na teranu

Što biste nam od vaših vina preporučili za koju priliku?
- Rose uz plodove mora, recimo carpaccio od ribe, malvazija skoro pa uvijek uz rižoto od plodova mora, tjesteninu, ribu na žaru, teran uz ribu u fornu, merlot uz neko jače meso, i muškat kao slatko za kraj.

Koja je priča o medovima i uljima, kojima se isto bavite?
- Med me jako povezuje s djetinjstvom - mama mi je svako jutro prije škole napravila šalicu mlijeka s velikom žlicom meda, tako mi je taj med ostao kao neki simbol ljubavi i zdravlja pa uvijek gledam da to konzumiraju dragi ljudi. Također, i pčele su ekološki jako nježne osjetljive pa mislim da će sredina pogodna za njihov život biti kvalitetna i za moju djecu. Masline i maslinovo ulje su poklon bogova i nešto što ima najsličniji kemijski sastav majčinom mlijeku - znači jako je zdravo a uz to i ukusno. Prema tome, radimo samo najbolje stvari!

Puno vam hvala!


Obitelj Terzolo dolazi iz Nove Vasi kraj Poreča, a posjeduju 6.5 Ha vinograda i to na crvenoj zemlji na zapadno-istarskom vinogorju.
Mladi vinar Terzolo na degustaciji je uz voditelja programa Hrvoja Petrića na kušanje ponudio sljedeća vina;

Malvaziju Istarsku 2014.,
Rosé 2014. (80% teran, 20% merlot),
Teran 2013.,
Merlot 2012.,
Muškat žuti 2013.


Za male zalogaje koji su bili ponuđeni uz vina, zadužen je bio chef Nikola Bilandžija. Tako smo uz 5 različitih vinskih etiketa, te maslinovo ulje, kušali i med obitelji Terzolo, i to cvjetni, od lipe te bagrema s orasima.


Svima koji nisu uspjeli doći na ovaj sjajan event, toplo preporučamo posjetu obitelji Terzolo, ili posjetu nekom novom događanju ovakve vrste u ugodnom lokalu Pod Zidom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju