Svi slušamo kako trebamo jesti domaće sezonske namirnice i biti u skladu s prirodom, no u panici gladnih usta nađemo se, htjeli mi to priznati ili ne, kako često trčimo shopping centrom u lovu na bilo kakvu hranu. Naši kriteriji se tada maksimalno srozaju, kao kad smo u mladim danima u noćnom klubu oko pet ujutro tražili romansu života. Možete se opravdavati da nemate vremena jer je to vrlo logičan i opravdan razlog, no i to je argument koji zbog portala Burza hrane više ne drži vodu. Tako bar tvrdi mlada ekipa koja stoji iza ovog privatnog projekta.


Portal postoji dvije godine, a na njemu možete pogledati 10.000 oglasa malih i srednjih proizvođača, za kupnju se direktno dogovarate s proizvođačem, a željeni proizvod vam za nekoliko dana ili kraće stiže na kućni prag. Biste li voljeli kupiti domaći med za 40 kuna (kilogram), bračko djevičansko ulje za 70 kn (0.75), doći do svježeg voća i povrća, svoju kuhinjsku vitrinu ukrasiti vrhunskim provjerenim bučinim uljem za 90 kn (0.5) ili doći do eko češnjaka? Ako je je ijedan odgovor potvrdan – zanimat će Vas postati registrirani član portala. I nije važno jeste li domaćinstvo, samac, kafić, restoran, catering, dućan s eko proizvodima - svi kupci tu mogu pronaći domaće proizvode malih i srednjih proizvođača.


Kako Burza hrane pomaže proizvođačima? Kada na stranici objave oglase svojih proizvoda, svi proizvođači dobiju jednak vjetar u leđa da napadnu tržite EU, pogotovo ako svoj proizvod stave na naslovnicu portala te zatraže prijevod na engleski i njemački jezik. Portal ima preko 7.500 registriranih članova, pozicijom na naslovnici proizvod mogu vidjeti kupci iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Austrije, a do pregršt novih kupaca dovest će Vas domene stranice: lebensmittelmarkteu.com i netfoodmarket.com. Zbog stalne registracije novih kupaca portal učestalo šalje uzorke domaćih proizvođača u hotele i restorane u Njemačku, Austriju i druge zemlje EU koji su iskazali zanimanje za hrvatske domaće proizvode jer granice više ne postoje.

Dodatne pogodnosti kao registriranom članu: informiraju Vas o sajmovima, daju mogućnost proizvođačima da se usporede s konkurencijom, nalaze nove potencijalne kupce koji im se telefonski raspituju za određene proizvode.Ako smatrate da imate proizvod koji bi se više cijenio vani, eto prilike za Vas. Tri, dva, jedan… Trkom se registrirajte na www.burzahrane.hr!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju