Sastojci za pogaču sa srdelama:

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Tijesto:
250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
15 g šećera
15 g svježeg kvasca
14 g soli
310 ml vode

Nadjev:
5 srdela
2 glavice luka
maslinovo ulje
½ limuna
bosiljak
2 češnja češnjaka
kapare
250 ml umaka od rajčice
150 g mozzarelle
masline
cherry rajčice
sol, papar


1. Srdele očistite i stavite u marinadu od limuna, maslinovog ulja, kapara, bosiljka i češnjaka.

2. Pomiješajte kvasac, šećer i malo vode.

3. Brašno prosijte pa dodajte sol i kvasac te ostatak vode pa umijesite i ostavite pokriveno oko pola sata ili dok se tijesto ne udvostruči.

4. Luk narežite i stavite pirjati, popaprite i dodajte prsothvat šećera i papar.

5. Tijesto preklopite, nauljite pa stavite na lim za pečenje i ostavite 40 minuta te zatim nježno razvucite.

6. Tijesto nadjenite umakom od rajčice, pirjanim lukom, srdelama i dijelom marinade, maslinama, rajčicama i sirom pa začinite.

7. Pecite pogaču na na 220 °C oko 15 minuta.