Sastojci za pogaču sa srdelama:

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Tijesto:
250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
15 g šećera
15 g svježeg kvasca
14 g soli
310 ml vode

Nadjev:
5 srdela
2 glavice luka
maslinovo ulje
½ limuna
bosiljak
2 češnja češnjaka
kapare
250 ml umaka od rajčice
150 g mozzarelle
masline
cherry rajčice
sol, papar


1. Srdele očistite i stavite u marinadu od limuna, maslinovog ulja, kapara, bosiljka i češnjaka.

2. Pomiješajte kvasac, šećer i malo vode.

3. Brašno prosijte pa dodajte sol i kvasac te ostatak vode pa umijesite i ostavite pokriveno oko pola sata ili dok se tijesto ne udvostruči.

4. Luk narežite i stavite pirjati, popaprite i dodajte prsothvat šećera i papar.

5. Tijesto preklopite, nauljite pa stavite na lim za pečenje i ostavite 40 minuta te zatim nježno razvucite.

6. Tijesto nadjenite umakom od rajčice, pirjanim lukom, srdelama i dijelom marinade, maslinama, rajčicama i sirom pa začinite.

7. Pecite pogaču na na 220 °C oko 15 minuta.