Sastojci za pogaču sa srdelama:

U trendu Son Doong - 1 Prolijećemo! Kroz nju može proletjeti avion: Tražio drva, a otkrio najveću špilju na svijetu Kviz općeg znanja - 4 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one čiji mozak ne poznaje neradne dane Pokonji dol - 3 Pakleni škoj Morski čuvar: Neobični hrvatski otok sa svjetionikom koji se obiđe u 600 koraka

Tijesto:
250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
15 g šećera
15 g svježeg kvasca
14 g soli
310 ml vode

Nadjev:
5 srdela
2 glavice luka
maslinovo ulje
½ limuna
bosiljak
2 češnja češnjaka
kapare
250 ml umaka od rajčice
150 g mozzarelle
masline
cherry rajčice
sol, papar


1. Srdele očistite i stavite u marinadu od limuna, maslinovog ulja, kapara, bosiljka i češnjaka.

2. Pomiješajte kvasac, šećer i malo vode.

3. Brašno prosijte pa dodajte sol i kvasac te ostatak vode pa umijesite i ostavite pokriveno oko pola sata ili dok se tijesto ne udvostruči.

4. Luk narežite i stavite pirjati, popaprite i dodajte prsothvat šećera i papar.

5. Tijesto preklopite, nauljite pa stavite na lim za pečenje i ostavite 40 minuta te zatim nježno razvucite.

6. Tijesto nadjenite umakom od rajčice, pirjanim lukom, srdelama i dijelom marinade, maslinama, rajčicama i sirom pa začinite.

7. Pecite pogaču na na 220 °C oko 15 minuta.