Galerija Prženi oslić 0 Oslić s brokulom 0 Oslić omotan hrskavim špekom 0 Oslić iz leda 0

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh

1. Lagano se filetira
Oslić je riba izduženog tijela i velike glave koja se iznimno lako filetira. Iskusni znalci tvrde da za odvajanje kosti od mesa ribe nije potreban ni nož, već da se to može učiniti golim rukama. Ako planirate ribu ispeći cijelu, nožem tek nježno uklonite ljuske s površine.

2. Idealna termička obrada
Kad je oslić u pitanju, ne postoji idealna termička obrada. On se može kuhati, peći, poširati i pohati, ali i poslužiti sirov, s obzirom na to da je riječ o ribi koja se nalazi nisko u prehrambenom morskom lancu te ne sadrži mnogo toksina.

Od njegova nježnog mesa mogu se raditi rolice, kuglice s krušnim mrvicama ili se pripremati ala bakalar na bijelo i crveno. Za pečenje svježe paniranih fileta, primjerice, bit će vam dovoljno nekoliko minuta sa svake strane.

3. Izbjegavajte mrkvu

Slatkoća mrkve neutralizira slanost mora u ribi, stoga to korjenasto povrće treba izbjegavati kada kuhate plodove mora. Posebno treba izbjegavati miješanje mrkve i riba nalik na oslić jer je riječ o namirnici nježnog okusa koji će se u termičkoj obradi posve izgubiti.