Novi koncept zagrebačkih restorana Batak prvi je put predstavljen na Kajzerici, a sada je na preuređenoj Radničkoj nastavljen novi moderni industrijski stil. I ovoga je puta za interijer bila zadužena arhitektica Boška Bahtijarević iz studija Arhitektri. 

"Prostor je već bio definiran tako da su ostali svi arhitektonski i utilitarni elementi, poput elipse i dvostruke visine. Ideja je bila da taj veliki volumen nekako smanjimo i ublažimo količinu stakla, tako da smo zatvarali dijelove vanjske bravarije te oblagali zidove opekom. Na taj smo način u prizemnom dijelu dobili intimniju atmosferu, dok je prostor dodatno naglašen mnoštvom viseće rasvjete koja smanjuje visinu te ujedno daje toplinu prostoru. Bilo je svakako zanimljivo upotrijebiti elemente koji čine dio novog koncepta uređenja u restoranima Batak“, priča arhitektica koja je galeriju zamislila kao zaseban prostor.

> 5 mjesta na kojima se jede dobar roštilj u Zagrebu

Uz novu lokaciju, Batak tim predstavio je i novo jelo – teleću koljenicu s kriškama mladog krumpira i pancetom. Ostala ponuda na jelovniku ostaje nepromijenjena pa se u Batku mogu kušati specijaliteti poput mazalica, ćevapčića u kajmaku, vješalica, punjenih odrezaka, rebarca i bataka u BBQ domaćem umaku, kao i mnoga druga jela. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju