Mascarpone i piškote idealna su kombinacija, a sir je i glavni sastojak laganih krema koje se odlično slažu s čokoladom, kavom ili sezonskim voćem. Prilikom pripreme tiramisu cheesecakea rum možete izostaviti iz recepta ili pak zamijeniti s amarettom, popularnim talijanskim slatkim likerom koji će ovom desertu dati uistinu posebnu aromu.

Najbolje je od svega što za ovaj recept ne morate biti čarobnjak u kuhinji. Kolač nije potrebno peći, a poslužite ga u omiljenim čašama, lončićima ili posudicama. Brza priprema i svega par sastojaka potrebno je i za jednostavni recept za savršeni Nutella cheesecake

Sastojci za tiramisu cheesecake

500 g mascarponea ili kremastog sira
200 g milerama
100 g šećera
2 vanilin šećera
20 g želatine
1 žlica soka od naranče
100 ml vode
1 pakiranje piškota
kakao za posipanje
200 ml jake crne kave

Priprema:

1. Želatinu stavite u vodu da nabubri pa zagrijte, ali pazite da ne zakuha jer bi zbog toga izgubila sposobnost želiranja.

2. Izmiješajte mascarpone, mileram, sok od naranče i šećer pa dodajte želatinu miksajući kako se ne bi stvorile grudice. Miksajte dok ne dobijete finu kremastu smjesu.

3. U duboki tanjur ili zdjelicu stavite kavu i rum. Piškote namačite u mješavinu kave i ruma i slažite na dno čaša u kojima ćete poslužiti desert.

4. Kada ste piškotama pokrili dno, preko njih stavite kreme od sira.

5. Bogato pospite kakaom u prahu i ostavite ga u hladnjaku minimalno 4 do 5 sati, a najbolje bi bilo da odstoji preko noći.

Plati pa jedi koliko možeš: Vrhunski "all you can eat" sushi u centru Zagreba Cromakase Cromakase Cromakase +3 Cromakase