Pileća prsa imaju malo masnoće pa se tijekom termičke obrade brzo presuše. Da bi spriječili ovu kuharsku pogrešku, trebate paziti tijekom kuhanja ili pečenja mesa. Smanjit ćete mogućnost presušivanja, ako prsa pečete na kostima, ili ako od prsa napravite sočnu roladu.

Donosimo vam recept za punjena pileća prsa s avokadom te obložena slaninom u kojoj će uživati sva osjetila.

Sastojci za roladu od pilećih prsa, avokada i slanine
2 pileća prsa
4-6 kriška slanine ili pršuta
3 avokada
1 crveni luk
1 rajčica
1 limeta ili limun
stručak svježeg korijandera
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. U velikoj zdjeli napravite nadjev za roladu od luka i rajčica nasjeckanih na sitne komadiće, avokada, soka jedne limete, nasjeckanog korijandera, soli i papra.

3. Prerežite piletinu tehnikom 'leptir' (odnosno kroz 90 posto površine mesa), raširite stranice prsa pa ih batom istucite dok ne dobijete ravnu površinu. Stavite žlicu pola nadjeva na sredinu, pa zarolajte piletinu oko nje. Isto učinite i s drugim komadom pilećih prsa.

4. Preko vanjskog ruba piletine omotajte dvije do tri kriške slanine ili šunke tako da prekriju cijelu površinu prsa.

5. Tako pripremljena pileća prsa stavite peći u pećnicu 15 do 20 minuta, dok piletina nije ispečena do kraja, a slanina ne postane hrskava. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju