Sastojci:
10 palačinki

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Za nadjev:
250 grama svježeg sira
2 jaja
1 Dukat Brzo & Fino kiselo vrhnje
5-7 kriška špeka
sol i papar po želji

Za preljev:
1 kiselo vrhnje
1 jaje
sol i papar po želji

Priprema:
1. U tavici za pečenje palačinki ispecite kriške svježeg špeka dok ne postanu hrskave. Stavite špek na papir za upijanje masnoća.

2. Na istopljenoj masnoći od špeka i nešto biljnog ulja ispecite desetak palačinki.

3. U posebnoj zdjeli pomiješajte sir, Dukat Brzo & Fino kiselo vrhnje, dva jaja, sol i papar. Smjesu dobro promiješajte pa u nju stavite smrvljene kriške špeka.

4. Nadjevom napunite palačinke, i prekrijte aluminijskom folijom.

5. Palačinke stavite peći u prethodnu zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko dvadeset minuta.

6. Skinite foliju s palačinki, a preko njih prelijte umak od jednog kiselog vrhnja, jaja i začina. Vratite u pećnicu na još dvadeset minuta. Poslužite toplo. Dobar tek!