Nemate u kući mljevenog mesa? Odlučili ste smanjiti bjelančevine životinjskog porijekla? Vegetarijanac ste? Isprobajte ovaj recept za sočne okruglice, bez obzira na razloge.

Grah je odličan izvor bjelančevina, namirnica je koja snižava kolesterol i regulira razine šećera u krvi i polako se probavlja. Izvrstan je izbor za pripremu finih okruglica.

Sastojci za lažne mesne okruglice:


220 grama šampinjona
1 mala konzerva bijelog graha
1 mali luk
60 grama krušnih mrvica
20 grama svježeg peršina
3 češnja češnjaka
1 čajna žličica sušenog ružmarina
1 čajna žličica umaka Worcester
1 žlica umaka od soje
¼ čajna žličica muškatnog oraščića
sol i papar po želji
biljno ulje za prženje

Priprema:


1. Luk, češnjak i gljive očistite i nasjeckajte na sitne komade. Pomiješajte ih s grahom, krušnim mrvicama, peršinom, umakom Worchester i umakom od soje te sušenim začinima.

Sve krute sastojke možete samljeti u blenderu prije miješanja sa začinima.

2. Napravite kuglice od smjese promjera oko  2 centimetara.

3. Zagrijte u dubljoj tavi biljno ulje na umjerenoj temperaturi.

4. Pecite okruglice sa svake strane oko jednu minutu dok ne dobiju tamnosmeđu boju.

5. Poslužite okruglice s umakom od rajčice i salatom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju