Nemate u kući mljevenog mesa? Odlučili ste smanjiti bjelančevine životinjskog porijekla? Vegetarijanac ste? Isprobajte ovaj recept za sočne okruglice, bez obzira na razloge.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Grah je odličan izvor bjelančevina, namirnica je koja snižava kolesterol i regulira razine šećera u krvi i polako se probavlja. Izvrstan je izbor za pripremu finih okruglica.

Sastojci za lažne mesne okruglice:


220 grama šampinjona
1 mala konzerva bijelog graha
1 mali luk
60 grama krušnih mrvica
20 grama svježeg peršina
3 češnja češnjaka
1 čajna žličica sušenog ružmarina
1 čajna žličica umaka Worcester
1 žlica umaka od soje
¼ čajna žličica muškatnog oraščića
sol i papar po želji
biljno ulje za prženje

Priprema:


1. Luk, češnjak i gljive očistite i nasjeckajte na sitne komade. Pomiješajte ih s grahom, krušnim mrvicama, peršinom, umakom Worchester i umakom od soje te sušenim začinima.

Sve krute sastojke možete samljeti u blenderu prije miješanja sa začinima.

2. Napravite kuglice od smjese promjera oko  2 centimetara.

3. Zagrijte u dubljoj tavi biljno ulje na umjerenoj temperaturi.

4. Pecite okruglice sa svake strane oko jednu minutu dok ne dobiju tamnosmeđu boju.

5. Poslužite okruglice s umakom od rajčice i salatom po želji. Dobar tek!