Sastojci za germknedle:
500 grama bijelog brašna
7 g instant kvasca
1 čajna žličica soli
65 grama šećera
70 grama otopljenog maslaca
250 ml punomasnog mlijeka
1 jaje
1 žumanjak
1 jaje
½ čajne žličice ekstrakta vanilije

Sastojci za nadjev:
10 žličica Nutelle

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez pečenja: Recept za kakao kuglice s kokosom koje su gotove za 15 minuta

Priprema:
1. Pomiješajte suhe sastojke (brašno, kvasac, sol i šećer) s mokrima (maslac, mlijeko, jaje, dodatni žumanjak i ekstrakt vanilije) pa ih mijesite oko deset minuta. Trebali biste dobiti mekano i glatko tijesto koje nije ni previše ljepljivo ni previše suho.

2. Stavite tijesto u plastičnu posudu, prekrijte ga krpom i pustite da se diže sat ili dva, dok se ne udvostruči njegov volumen. Što je prostorija toplija, to će se tijesto brže dići.

3. Lagano pobrašnite podlogu na kojoj ćete razvući tijesto. Tijesto razvucite u oblik kobasice te podijelite na deset jednakih komada.

Slika nije dostupna Hrana i piće Prhki kolači s finom kremom nakon kojih ćete se osjećati kao da ste u Portugalu

4. Svaki komadić tijesta izravnajte, u sredinu stavite žličicu Nutelle, prekrijte drugu polovicu tijesta preko nadjeva i lagano utisnite rubove. Na isti način napravite sveukupno 10 germknedli.

5. Napravljene germknedle lagano pobrašnite, prekrijte krpom i pustite da se dižu još 30 do 60 minuta.

6. Svaku germnedlu trebalo bi kuhati 15 minuta na pari. Ako nemate aparat za kuhanje na pari, zagrijte veliki lonac vode, preko njega stavite pamučnu bijelu krpu (bez ikakvih bojila) i zavežite krajeve da bude stabilna. Na krpu stavite knedle, pa ih prekrijte poklopcem ili drugim loncem, da vam ne pobjegne sva para.

7. Preko vrućih germknedli prelijte rastopljeni maslac u koji ste dodali nešto cimeta i šećera. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju