Istina, možda nije najlakše doći do ovih odredišta, ali u današnje vrijeme karte znaju biti jeftinije nego ikad prije. Avionski letovi postali su dostupni svima, a na neka od ovih odredišta možete i brodom!

Tajland
Zaboravite na trenutak Bangkok i posjetite i druge dijelove ove divne države. Van turističkih destinacija, uživanje na prekrasnim plažama može biti jako jeftino. Tako ćete primjerice izdvojiti tek 20 eura tjedno za smještaj, pivu ćete piti za manje od eura, dok ćete točno euro izdvojiti za piletinu s rižom. Tajlande, dolazimo!

Filipini
I ovdje izbjegavajte poznata mjesta, Manilu svakako posjetite, ali smještaj potražite negdje drugdje, primjerice u lijepom Cebu, gdje će vas apartman koštati 100 eura mjesečno. Pješčane plaže, dobri tulumi, izvrsna hrana i mnoštvo zabave - doći će vas još oko 150 eura. Dakle, s 2000 kuna na Filipinima mjesec dana možete živjeti stvarno bogovski.


Kostarika

„Bogata obala“ nudi svoje draži. Jeftine cijene, od kojih se ističe ručak u restoranu za koji treba izdvojiti tri eura, ili tržnice prepune jeftinog voća i povrća. Ipak, hotelski smještaj je skup, cijene su kao u Europi, ali zato apartman možete iznajmiti za pristojnih 200 € mjesečno i uživati u ovom raju na zemlji…


Belize
Sa svojih ukupno 340 tisuća stanovnika, ova mala zemlja smjestila se u Centralnoj Americi. Nalazi se između Gvatemale i Meksika, a najveći grad je Belize City u kojem živi šestina stanovništva. Zemlja je poznata kao izvoznik šećera, ali svi ljubitelji riba i banana će doći na svoje s obzirom kako toga ima u izobilju. Dvokrevetni apartman je povoljnih 60 € za mjesec dana, a uza sve to - službeni jezik je engleski. Divotica...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju