Bi li vam bilo lakše da smo napisali 10 razloga, ili 15, 20…? Koliko vam zapravo razloga treba da biste putovali? I to još u grad kao što je Berlin!? Ne treba vam niti jedan, pa vas ni nećemo s time zamarati, odnosno ne treba vam ništa osim dobre volje jer i sama činjenica da putujete, i to još u Berlin, bit će dosta da napunite baterije života i da shvatite kako biste trebali putovati češće.

Berlin - 2 Berlin - 2 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Kao što smo vas već upozorili, nećemo vam dati razloge zbog kojih trebate posjetiti Berlin, ali smo njemačku metropolu odabrali za naše putovanje mjeseca, i to svibnja, pa ćemo vam rado složiti mali plan i program kako bismo vas potakli da vam idući mjesec Facebook stranica i Instagram profil postanu puno zanimljiviji zbog najljepših detalja Berlina, nevjerojatne hrane, ljudi, klubova, parkova, energije…

Za putovanje smo odabrali prvi tjedan svibnja, zbog praznika rada i činjenice da sa samo četiri dana godišnjeg odmora možete spojiti devet dana odmora. Krenite iz vama najbližeg aerodroma, mi smo tražili letove iz Zagreba i preko Skyscannera pronašli direktnu povratnu kartu za 150 eura (polazak 29. travnja, a povratak 6. svibnja), i to kod više avioprijevoznika. Vjerojatno u ovako kratkom vremenu nećete dobiti bolju ponudu, pa preporučujemo da rezervirate karte što prije.

Berlin Berlin (Foto: Pixabay.com)

Gdje noćiti?

Volimo se što više udomaćiti u gradu u kojem putujemo, pa uvijek dajemo prednost malim iznajmljivačima, a ne unificiranim globalnim lancima hotela i ostalog dostupnog smještaja. Tako uvijek rado pronađemo neki mini hostel s „lokalnom“ vibrom ili pogledamo što se nudi npr. na Airbnbu. Naša je preporuka stan koji možete vidjeti na linku, koji se nalazi blizu Alexanderplatza i Berlinske katedrale, a po osobi košta otprilike 200 kuna po noćenju. Ako vam treba još prijedloga stanova, kliknite ovdje.

Stan u Berlinu Stan u Berlinu (Foto: Airbnb.com)

Što spakirati?


Prijenosni punjač za mobitel da sve zabilježite na Instagramu, naočale za sunce za najopuštenije sate uz pivo u nekom od predivnih berlinskih parkova, udobne tenisice za slobodno lutanje gradom…

Gdje jesti?


U Berlinu se cijeli svijet skupio na jednom mjestu, barem što se hrane tiče. Stoga se nemojte ograničavati brzim zalogajima koje možete pojesti i kod kuće, već isprobajte svjetske kuhinje o kojima ste uvijek maštali jer ćete u brojnim restoranima, bistroima i zalogajnicama dobiti autentično iskustvo dalekih zemalja i okuse koji nisu prilagođeni zapadnjacima, kao što je to npr. slučaj u većini etničkih restorana u Hrvatskoj. Za detalje pogledajte i našu listu odličnih berlinskih restorana s kojima nećete bankrotirati.

Berlin Berlin (Foto: Pixabay.com)


Što posjetiti ?


Nemojte misliti da ćete vidjeti sve u Berlinu, jer nećete uspjeti. Nedavno smo pisali o 5 stvari koje obavezno morate vidjeti u Berlinu i vjerujemo da će vam se isplatiti svaka minuta provedena na nekom od ovih mjesta, ali imajte na umu kako je Berlin prava svjetska metopola koja se „mijenja“ iz dana u dan pa ćete na licu mjesta, od lokalaca i putnika, doznati za najbolja mjesta koja su in tog mjeseca, tjedna ili dana.

Zato dobro osluškujte, budite otvoreni za nova iskustva i prijateljstva, a mi savjetujemo da u ovom terminu posjetite dva zanimljiva događanja – Re:publicu – jednu od najvećih svjetskih konferencija o digitalnoj kulturi (od 2 do 4 svibnja), i Pictoplasmu Berlin – međunarodni festival suvremenog dizajna (od 2. do 6. svibnja).

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju