Margaretino leto u podosta izmijenjenom izdanju ove godine krase intimniji i osobniji programi posvećeni prirodi, baštini i glazbi. Okosnicu programa čine četiri zanimljive interpretacijske šetnje koje će posjetitelje provesti kroz Bakar, Ponikve, stari grad Hreljin i Praputnjak te pokazati bogatstvo i raznolikost Bakarskog kraja

Izazovna vremena traže prilagodljivost, pa se i TZ Grada Bakra programom Margaretinog leta koje će trajati od 26. 6. do 25. 7., prilagodila novonastaloj situaciji. Pomno osmišljeni programi odvest će posjetitelje, u manjim grupama, ususret prirodnoj baštini gdje će, u društvu vrhunskih vodiča, uživati njenim ljepotama i zanimljivostima. Četiri zanimljive ture posjetitelje će provesti kroz Bakar, Ponikve, stari grad Hreljin i Praputnjak, a sponzorira ih INA kao dugogodišnji pokrovitelj ovakvih programa.

26. 6. OTVORENJE UZ ŠETNJU "BAKAR NA VRHU" I PROMOCIJU BAKARSKE TORTE

Šetnju kroz povijest kojom će 26. 6. započeti Margaretino leto, TZ Grada Bakra odlučila je ove godine realizirati u suradnji s lokalnim baštinskim profesionalcima koji su zajedničkim snagama osmislili interpretacijsku turu "Bakar na vrhu". U njenom završetku sudjelovat će i direktorica TZ Grada Bakra, Sonja Jelušić Marić koja će nakon svih priča iz slavne prošlosti Bakra, ispričat onu najdirljiviju i samo rijetkima poznatu. Na otvorenju će zapjevati klapa Vinčace, a posjetitelji će se moći zasladiti oživljenim draguljem gastro baštine, Bakarskom tortom, koju će Pekara Vrbnik uvrstiti u svoju ponudu i učiniti dostupnom široj publici..

3. 7. "OTKRIJ SVA LICA PRAPUTNJAKA" - ŠETNJA KROZ MJESTO S NAJLJEPŠM POGLEDOM

Ostale tri šetnje posjetitelje vode u prirodu, a za prvu su zaduženi domaćini! Točnije baštinske profesionalke s Praputnjaka Marija Rađa, Ivona Miloš, Tajana Frančišković i Jadranka Ajvaz koje će posjetitelje provesti kroz zelenu praputnjarsku Dolčinu pa sve do kamenih Takala (Bakarske prezidi) s kojih se pruža jedan od najljepših pogleda na Kvarneru. U interpretacijskoj šetnji pod nazivom "Otkrij sva lica Praputnjaka" ispričat će i pokazati mnoge povijesne zanimljivosti svog mjesta.

9. 7. OBITELJSKA TURA "3, 2, 1, KRENI NA HRELJIN" S JELENOM HOLENKO PIRC

Sljedeću turu pod nazivom "3,2,1... kreni na Hreljin" TZ Grada Bakra realizirat će 9. 7. u suradnji s najiskusnijim vodičem susjednog Gorskog kotara Jelenom Holenko Pirc iz Lynx and Foxa. Na turi namijenjenoj prvenstveno obiteljima Jelena će predstaviti prirodnu i povijesnu baštinu Hreljinske Gradine na kojoj, na kraju, slijedi spektakularan doživljaj! U godini Beethovena, glazbu slavnog skladatelja Hrvatski gudački kvartet izvodit će u bajkovitoj povijesnoj kulisi, 321 m iznad mora s predivnim pogledom na Bakar i kvarnerske otoke.

17. 7. IGRIFICIRANA TURA "ODIGRAJ HIRČEVU TAJNU RAZINU" S IVOM SILLA U PONIKVAMA

Za još jedno događanje u prirodi "Odigraj Hirčevu tajnu razinu" zadužena je dugogodišnja suradnica TZ Grada Bakra i kreatorica sjajnih zagrebačkih tura Secret Zagreb, Iva Silla. Ona će 17. 7. u zelenoj dolini Ponikve u dva termina pripremiti pravo iznenađenje za male i velike, zanimljivu turu s elementima igre. Bit će to interpretacijska tura koja će kroz mozgalice i pitalice oživjeti dva prirodoslovca i profesora koja su živjela i radila u Bakru - Dragutina Hirca i Narcisa Damina te zanimljivosti koje su otkrili o fenomenu Ponikava i njegovom jezeru koje nastaje i nestaje!

Napomenimo i to da je za šetnje na Hreljin i Ponikve u sklopu Margaretinog leta, zbog ograničenog broja polaznika, obavezna prijava pa molimo sve zainteresirane da se jave na e-mail adresu info@tz-bakar.hr ili pošalju poruku na FB stranicu TZ Grada Bakra.

Cjelokupni program Margaretinog leta s još puno sadržaja za sve generacije potražite na linku.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju