Changi Airport u Singapuru i ove je godine proglašen najboljom međunarodnom zrakoplovnom lukom na svijetu na prestižnom natjecanju SkyTrax.

Ovo ne čudi sve one koji su imali prilike i uživo istražiti ovo gigantsko zrakoplovno čvorište u jugoistočnoj Aziji koje se prostire na površini od oko 13 četvornih kilometara.

Njihovi kapaciteti nedavno su prošireni – točnije, proširen je i osvježen prostor Terminala 2 pa se tu može vidjeti zapanjujući vrt s 20.000 biljaka, pojesti kakav lokalni specijalitet u restoranu s panoramskim pogledom na aerodrom, ali i susresti konobara-robota koji služi besplatne koktele putnicima.

Najzanimljiviji novitet svakako je 14 metara visoki digitalni zid po imenu Wonderfall (čudopad) koji se nalazi kod putničkog terminala za odlaske, a ostavlja bez teksta sve koji ga ugledaju.

Riječ je zapravo o divovskom zakrivljenom LED zaslonu širokom 17 metara koji prikazuje neprestani protok vode uz originalnu skladbu pijanista Jeana-Michela Blaisa.

Zapanjujući prizor koji spaja prirodu i modernu tehnologiju napravljen je kako bi smirio osjetila putnika dok čekaju svoj let.

Zagledate li se malo bolje u nabujaloj vodi ugledat ćete dugu i pokoju ribu, ali i pticu koja prelijeće vodopad. Svakih pola sata započinje poseban četverominutni show koji će izazvati sva osjetila.

Kako izgleda Wonderfall na najboljem aerodromu na svijetu pogledajte YouTube videu Changi Airporta u nastavku.

Kontrola leta: Sve što niste znali o ljudima koji brinu za zračni promet Aerodrom Zrakoplov - 4 Qatar Airways - 4 +0 Zračna luka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju