Poliginija - jedan muž, više žena
Povijesno gledano, poliginija se javlja od samih početaka ljudske vrste te je poznat podatak kako je davnih dana čak 84% brakova bilo onih gdje je muškarac imao više žena, 16% brakova bila je zajednica između muškarca i žene, dok je manje od 0,5% brakova bila zajednica jedne žene i više muškaraca. Poliginija se danas očuvala po muslimanskim zemljama raznim nekontaktiranim ili slabo kontaktiranim plemenima, kao i u tribalnim zajednicama u muslimanskim afričkim državama. Prema islamu, musliman danas smije imati do 4 žene. Poliginija bijaše široko poznata u cijeloj Africi, gdje se obitelj sastojala od muža, njegovih žena i djece.

Monogamija - jedan muškarac i jedna žena

Monogamija je ono što bi "U ime obitelji" nazvali zajednicom "muškarca i žene". U doslovnom prijevodu riječi, monogamija znači biti vjenčan sa samo jednom osobom. RIječ monogamija se koristi i za vjenčane, ali i za nevjenčane parove.



Poliandrija - jedna žena i više muškaraca

Vjerujemo da je ova bračna zajednica san većine zapadnjačkih žena koje bi nakon burnog i stresnog radnog dana voljele stići kući u zagrljaj nekolicine lijepih, i filmski stvorenih muškaraca. Zanimljivo je da se kod stočara Toda u indijskoj državi Tamil Nadu, jedna žena smije udati za sve muške članove jedne obitelji. Tko tu ima pravo na daljinski!?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju