Poliginija - jedan muž, više žena
Povijesno gledano, poliginija se javlja od samih početaka ljudske vrste te je poznat podatak kako je davnih dana čak 84% brakova bilo onih gdje je muškarac imao više žena, 16% brakova bila je zajednica između muškarca i žene, dok je manje od 0,5% brakova bila zajednica jedne žene i više muškaraca. Poliginija se danas očuvala po muslimanskim zemljama raznim nekontaktiranim ili slabo kontaktiranim plemenima, kao i u tribalnim zajednicama u muslimanskim afričkim državama. Prema islamu, musliman danas smije imati do 4 žene. Poliginija bijaše široko poznata u cijeloj Africi, gdje se obitelj sastojala od muža, njegovih žena i djece.

Monogamija - jedan muškarac i jedna žena

Monogamija je ono što bi "U ime obitelji" nazvali zajednicom "muškarca i žene". U doslovnom prijevodu riječi, monogamija znači biti vjenčan sa samo jednom osobom. RIječ monogamija se koristi i za vjenčane, ali i za nevjenčane parove.Poliandrija - jedna žena i više muškaraca

Vjerujemo da je ova bračna zajednica san većine zapadnjačkih žena koje bi nakon burnog i stresnog radnog dana voljele stići kući u zagrljaj nekolicine lijepih, i filmski stvorenih muškaraca. Zanimljivo je da se kod stočara Toda u indijskoj državi Tamil Nadu, jedna žena smije udati za sve muške članove jedne obitelji. Tko tu ima pravo na daljinski!?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju