Kratki odmor u nekoj od europskih destinacija uvijek je dobra ideja, a ovaj put vas "ne vodimo" samo u grad, već smo odlučili u svakom gradu koji nudi "city break", izdvojiti ponešto što bi moglo biti jako zanimljivo.

Zato prosurfajte po stranicama koje nude povoljne aviokarte ili ubacite omiljeno društvo u auto i krenite na put, koji će vam u kratkom roku napuniti baterije i inspirirati vas za nova životna poglavlja. 

Knjižnica iz budućnosti, Helsinki

Oodi Central Library puno je više od knjižnice, nudi mogućnost iznajmljivanja ureda, fotografskog studija, mjesta za gaming... Ujedno, sadrži kuhinje i blagovaonice, studio za snimanje glazbe, sobe sa šivaćim mašinama a čak postoji i mogućnost iznajmljivanja glazbenih instrumenata i alata!

Patuljci Wroclawa

Oko 600 brončanih patuljaka krasi ulice Wroclawa. Počeli su se pojavljivati u gradu 2005. godine kada ih je bilo desetak a danas ih možete sresti ispred restorana, trgovina, na trgovima i u uličicama. Odlično su mjesto za obilazak i "skupljanje" (kao nekad Pokemoni) i danas su dio svih turističkih gradskih tura.

Urbano surfanje, Porto

Porto je grad u kojem se spajaju elegancija i prirodne ljepote. Na putu do Matosinhosa proći ćete kamenim ulicama pokraj vinskih podruma i šarmantnih restorana i kafića da biste se našli na obali Atlantika. Brojne škole surfanja nude opremu i lekcije već od 25 eura, a pješčane su plaže idealne za surfere početnike.

Povijesna brda, München

Doživite grad na potpuno novi način tako da se popnete na ova brdašca nastala nakon Drugog svjetskog rata. Nakon rata i bombardiranja ostala su brda šute na kojima je posađeno zelenilo. Najviše brdo visoko je čak 65 metara i s njegovog se vrha pruža prekrasan pogled na grad.

Grad po mjeri svih gurmana, Bologna

Ovaj je grad kao izmišljen za ljubitelje hrane, od pizze do ukusnih ragua, a sve to, naravno, praćeno izvrsnim vinima. Nakon ručka prošećite gradskim ulicama koje nadsvođuju čak 664 luka. Kiša vam u Boogni ne može ništa jer su sve ulice u centru natkrivene.

Palma, Mallorca

Turisti nerijetko samo protutnje kroz grad Palmu na putu do poznatih resorta. Sam je grad itekako vrijedan zaustavljanja zbog svoje arhitekture, prekrasne katedrale i starog gradskog centra. Napravite i jednodnevni izlet vlakom iz 1912. godine kroz planine i vrtove naranči sve do gradića Port de Soller.

Manje poznati talijanski gradovi u koje obavezno trebate vidjeti! Italija - 1 Italija - 2 Italija - 3 +2 Italija - 4
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju