Floating Retreat ime je svojevrsnog plutajućeg turističkog utočišta u planinama grada Sharjaha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 


Ova predložena turistička atrakcija studija Ardh Architects iz Dubaija kombinira uzbuđenje boravka na otvorenom s udobnošću i luksuzom modernih smještajnih jedinica.

Ardh Architects u suradnji s Upravom za investicije i razvoj Sharjah zamislio je ovo plutajuće utočište kao mjesto koje će oživjeti lokalni turizam, ukazati na prirodne ljepote i podići svijest o očuvanju okoliša. U njemu bi trebali uživati svi ljubitelji boravka na otvorenom u planinama.


Ardh Architects dizajnirao je prozirne kapsule nalik na šatore koji su obješeni između stijena, a opremljeni su svim potrebnim sadržajima za boravak u prirodi. Objekti su postavljeni na idealan način za odmor, istraživanje, ali i penjanje i planinarenje.

Iskustvo boravka u tom zasad tek konceptualnom utočištu pružao bi priliku svim zainteresiranima da sudjeluju u lokalnoj kulturi te da nabave ručno izrađene suvenire, kušaju domaće specijalitete i uživaju u prirodnim ljepotama.

Kako je Ardh Architrects zamislio Floating Retreat, pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Šator na kat: Super udobna ideja za ljude koji vole spavati na otvorenom Možete ga postaviti i na vodi Dookan je idealan za ribiče Šator na kat Dookan +0 Šator na kat Dookan

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju