Dignite ruke svi, kojima nedostaje umjetnost! Iako bi bilo sjajno planirati obilazak Louvrea, Sikstinske kapele, Ermitaža i ostalih mjesta koja skrivaju ljepotu umjetnosti, zbog dobro nam poznate pandemije, još ćemo se neko vrijeme morati strpjeti. Ipak, ako ne možemo vidjeti uživo, ne znači da ne možemo posjetiti makar virtualno, pa vam donosimo pet muzeja koje možete posjetiti iz vlastitog naslonjača!

Vatikanski muzeji, Rim

Moguće je kako ste oduvijek htjeli otići u Rim i diviti se uživo Michelangelovoj Sikstinskoj kapeli, no na žalost, to vam spletom okolnosti, još nije pošlo za rukom. No, postoji bar rješenje za virtualni obilazak, te se možete klikom miša naći u Sikstini i upijati umjetnost svugdje oko sebe. Također, moguće je čak i obići Vatikan, a sve pojedinosti možete provjeriti na sljedećem linku.

Sikstinska kapela Sikstinska kapela (Foto: Getty Images)

NASA muzej, Washington

Ima netko tko nije fasciniran svemirskim prostranstvima? Umjesto sjedanja na avion za Washington (koji je prilično udaljen i u „normalnim“ životnim okolnostima), saznajte mnoge stvari o svemiru iz udobnosti vlastita doma. Pogled u „svemir“ omogućit će vam Google, a kako sve izgleda doznajte tek jednim klikom na sljedeću poveznicu

Prirodoslovni muzej, London

U ovom muzeju doslovno ima za svakog ponešto. Obilazak fantastičnih zvijeri za 360 stupnjeva, galerija najboljih fotki unazad ohoho godina, iskustvo s plavetnim kitom... Ukratko – nema čega nema. Također, sjajna je stvar da svaki utorak u 15 sati možete provesti neko vrijeme sa znanstvenikom i priključiti se interaktivnoj raspravi. Pristupite klikom ovdje

Prirodoslovni muzej, London Prirodoslovni muzej, London (Foto: Getty)

Muzej Fride Kahlo, Mexico City

Fridin život prilično je poznat, baš kao i njen osebujni stil. Ova umjetnica iza sebe je ostavila nebrojene slike čudesnih boja, a nema boljeg mjesta za doživjeti njenu umjetnost od kuće u kojoj je provela mnoge godine. La Casa Azul (plava kuća) pretvorena je u muzej nakon njene smrti, baš kako je ona i htjela. Kroz ovu virtualnu turu, uz kuću ćete prošetati i vrtovima, a sve je to moguće na sljedećoj stranici.

Galerija Uffizi, Firenca

Ova galerija dom je mnogih renesansnih majstora. Iako slike nećete vudjeti uživo, dobra je stvar da ćete izbjeći velike redove za ulazak, baš kao i gužvu unutra, jer je ova galerija uvijek – dupke puna. Na ovaj način ćete u miru promatrati slavno Botticellijevo djelo „Rođenje Venere“, ali i mnoga druga čuda... Ukratko, kliknite ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju