Špilje Nerja jedan su od najpoznatijih podzemnih bisera Španjolske, no ono što ih dodatno ističe jest to što su – raspjevane.

Naime, u njima se često održavaju koncerti i mali festivali narodne glazbe. Nema susjeda koji bi se žalili na buku, pa veselje može početi - zavirimo!

Smještene u provinciji Malaga, u andaluzijskom gradiću Nerja, ove podzemne odaje protežu se na gotovo pet kilometara duljine. Gotovo filmski, slučajno ih je otkrila družina od petero prijatelja dok je lovila šišmiše.

Između nevjerojatno raskošnih stalaktita i stalagmita, u špilji su pronađeni kosturi, keramika, alati pa čak i mala umjetnička djela pračovjeka stara desetke tisuća godina. Očito je htjela biti nešto više od obične špilje, stoga joj je i danas omogućena lijepa kulturna uloga.

Cijeli kompleks podijeljen je u dvije cjeline, i obje sadrže izložbene galerije. Tako ovdje u staklenim vitrinama možete vidjeti ljudski kostur koji je pronađen u špilji.

Jedna od odaja zvana Dvorana slapa ili baleta poslužila je i kao prirodni amfiteatar pa se u njoj održavaju koncerti i plesni nastupi, a u njoj se može okupiti oko stotinjak ljudi.

Zbog svoje ljepote i bogatstva koje sadrži, špilja Nerja je nedugo nakon otvaranja proglašena Povijesnim umjetničkim spomenikom, a kasnije i imovinom od kulturnog interesa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju