Besplatni smještaj uvijek zvuči sjajno, a još kad se radi o svježem zraku u Italiji, onda o njemu treba svakako dobro promisliti. Talijansko selo, udaljeno tek dva sata vožnje i od Rima i Napulja, planira ovog ljeta privući turiste nuđenjem – besplatnog smještaja.

San Giovanni in Galdo, selo na jugu Italije, nudi besplatan smještaj u nekim praznim kućama putnicima koji posjećuju regiju između srpnja i listopada ove godine. Kao i mnoga druga talijanska sela, i ovo selo pati od depopulacije i odlaska mladih u gradove.

Stoga, ostalo je puno domova u koje mogu doći svi oni željni bijega iz gradske vreve na koji dan odmora. Selo se smjestilo u regiji Molise, tek 40 minuta udaljeno od obale Jadrana. Naravno, prirodnih ljepota uokolo ima – koliko hoćete.

U projektu nazvanom "Priuštite si Molise" možete uživati maksimalno 7 dana u nekoj od praznih kuća. Time ćete pridonijeti i spomenutom selu jer ćete ga ponovno "vratiti na kartu", ali i sebi jer smještaj je obično velika stavka u budžetu prilikom putovanja. Projekt je inače osmislio lokalni aktivist Enzo Luongo, a trajat će sve do 3. listopada.

"Zbog desetljeća iseljavanja iz naše regije postoje kuće u selima koje zjape prazne",izjavio je Luongo za britanski Telegraph. "To su lijepa, ali prazna sela, pa smo na ovaj način odlučili pomoći u njihovu popunjavanju, ali i privući turiste u Molise", dodao je.

Kako biste se prijavili, potrebno je ispuniti ovaj obrazac, pojasniti zašto baš vi želite otkriti Molise i poslati ga e-poštom, Ukupno, prilikom jedne aplikacije može se prijaviti pet osoba, tako da, želimo vam svu sreću ako odlučite otkriti ovaj dio Italije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju