Besplatni smještaj uvijek zvuči sjajno, a još kad se radi o svježem zraku u Italiji, onda o njemu treba svakako dobro promisliti. Talijansko selo, udaljeno tek dva sata vožnje i od Rima i Napulja, planira ovog ljeta privući turiste nuđenjem – besplatnog smještaja.

San Giovanni in Galdo, selo na jugu Italije, nudi besplatan smještaj u nekim praznim kućama putnicima koji posjećuju regiju između srpnja i listopada ove godine. Kao i mnoga druga talijanska sela, i ovo selo pati od depopulacije i odlaska mladih u gradove.

Stoga, ostalo je puno domova u koje mogu doći svi oni željni bijega iz gradske vreve na koji dan odmora. Selo se smjestilo u regiji Molise, tek 40 minuta udaljeno od obale Jadrana. Naravno, prirodnih ljepota uokolo ima – koliko hoćete.

U projektu nazvanom "Priuštite si Molise" možete uživati maksimalno 7 dana u nekoj od praznih kuća. Time ćete pridonijeti i spomenutom selu jer ćete ga ponovno "vratiti na kartu", ali i sebi jer smještaj je obično velika stavka u budžetu prilikom putovanja. Projekt je inače osmislio lokalni aktivist Enzo Luongo, a trajat će sve do 3. listopada.

"Zbog desetljeća iseljavanja iz naše regije postoje kuće u selima koje zjape prazne",izjavio je Luongo za britanski Telegraph. "To su lijepa, ali prazna sela, pa smo na ovaj način odlučili pomoći u njihovu popunjavanju, ali i privući turiste u Molise", dodao je.

Kako biste se prijavili, potrebno je ispuniti ovaj obrazac, pojasniti zašto baš vi želite otkriti Molise i poslati ga e-poštom, Ukupno, prilikom jedne aplikacije može se prijaviti pet osoba, tako da, želimo vam svu sreću ako odlučite otkriti ovaj dio Italije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju