Španjolci su od kolovoza preuzeli vodstvo u najdužem zipline u Europi. Ovog je mjeseca, naime, otvoren jedan takav u jednom šanjolskom selu.

Zabačeno selo u tamošnjem gorskom kraju nada se da će privući više avanturista ziplineom koji je, kako tvrde, najduži u Europi.

Fuentespalda, koja se nalazi u južnom dijelu Teruela, u Aragonu, jednom od najrjeđe naseljenih dijelova Španjolske, želi promijeniti svoj imidž i postati sinonim za adrenalinske pustolovine.

Svoj zipline postavili su na duljini od dva kilometra, s kojeg se pruža zadivljujuć pogled oko gorskog područja Gudar, piše The Local.

Vožnja počinje kod kapele San Miguel Hermita i ta je startna točka viša od cilja 150 metara. Avanturisti postižu brzine od 80 kilometara na sat tijekom vožnje koja traje minutu i pol i za koju treba izdvojiti 25 eura (oko 180 kuna).

Štoviše vožnja je dizajnirana tako da bude pogodna za osobe s invaliditetom. ''Bilo tko, tko ima invaliditet može ga koristiti, dok kod mogu leći'', rekla je Carmen Agud, gradonačelnica Fuentespalde, prilikom otvaranja zipline ovog mjeseca.

Zipline u Fuentespaldi će s moći koristiti samo tijekom lijepog vremena jer se smatra preopasnim u slučaju kada vjetar puše brzinom većom od 40 kilometara na sat.

Time je hrvatski zipline ''Pazi medo'', čija je duljina 1700 metara, za samo 300 metara duljine dobio ozbiljnu konkurenciju.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju