1. Barquisimeto, Venezuela
Iako broji tek nešto više od milijun stanovnika (a za latinskoameričku zemlju to je malo), ovaj grad svakodnevno svjedoči raznim kriminalnim radnjama. Ubojstva na cesti su ovdje kao "dobro jutro", a iako je u prošlosti bio popularna turistička destinacija, sada ga turisti sve više izbjegavaju.

2. Peshawar, Pakistan

Ovaj je grad prema mnogima jedan od najopasnijih na svijetu, a razlog tome su razna plemena koji se međusobno bore za opstanak. Samim time su turisti meta svih kriminalaca, a ako ne želite da vas otmu, ubiju ili siluju, u Peshawar - nemojte ići!


3. Sana'a, Yemen
Yemen je jedna od onih država koja i nije baš najstabilnija, pa je  pitanje tko će vam moći pomoći da se izvučete iz gabule. Ako već idete u ovaj grad nemojte propustiti predivnu arhitekturu (obavezno po danu, naravno).

4. Acapulco, Meksiko

Znate sigurno za ovo predivno turističko odredište u Meksiku u kojem je barem jednom vaš omiljeni lik iz sapunica išao na ljetovanje. No loša strana, koju niste mogli upoznati u serijama, je to što grad vrvi bandama i kartelima koji će vas vrlo vjerojatno ubiti, ako im zapnete za oko ili stanete na žulj.


5. Maceio, Brazil
Jeste li znali da brazil ima čak 14 gradova na ljestvici najopasnijih na svijetu? Maceio je upravo jedan od njih s preko 135 ubojstva godišnje na 100.000 stanovnika. Ovaj grad je opasniji i od Rio de Janeira koji je poznat kao ne baš presiguran grad.

6. Mogadishu, Somalija

Ako idete u Somaliju - bilo brodom, autom, vlakom ili busom, velike su šanse da će vas oteti. U biti, nemate uopće šanse biti na sigurnom bilo gdje se nalazite, tako da dobro razmislite želite li uopće ići u Somaliju.


7. Nairobi, Kenija
Danas je Nairobi financijski i politički jedan od najutjecajnijih gradova Afrike. U njemu svoje sjedište imaju mnoge tvrtke i organizacije, uključujući i glavni stožer UN-a u Africi. No unatoč tome, Nairobi nije siguran grad. Dakle, pamet u glavu, držati se resorta ili vodiča i ne isticati se velikim fotoaparatima, šeširima, ičim.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju