Selfieji, od milja „sebeslici“, jako su popularni u zadnje vrijeme, a uvrštavanjem riječi „selfie“ u engleski riječnik dobili su novo značenje i postali još popularniji. Voditeljica Oscara za 2014. Ellen DeGeneres napravila je nedavno najpopularniji selfie na svijetu, koji je svojom popularnošću uspio na neko vrijeme srušiti cijeli Twitter. No, pogledajte što vam sve preporučamo za titulu najboljeg selfieja svijeta!

Trolltunga, Norveška
Definitivno najbolje mjesto za napraviti selfie na svijetu. Lokalno stanovništvo naziva ga „Trolov jezik“, a ova formacija stijene nastala je još u ledenom dobu kada se dio stijene odlomio i stvorio ovaj predivan prirodni vidikovac. U nadi da se očuva prirodna ljepota, stijena nije ograđena, a nikako nije preporučljiva za one koji se boje visina. Do stijene se dolazi pješice, a put traje četiri sata.

Viktorijini slapovi, Zimbabwe
Ako nemate aparat koji je vodootporan nemojte ni pokušavati učiniti selfie na ovim slapovima. Nalaze se na jugu Afrike na granici Zambije i Zimbabwea i dvostruko su veći i duži od Nijagarinih. Ovisno o tome koliko ste avanturistički raspoloženi - takav će vam biti selfie, bilo da to učinite kad se budete spuštali po konopcu, ili na samom rubu slapa. A vjerujte - rezultat će biti sjajan!

Hoi An, Vietnam
Divan grad bogate prošlosti koji trpi sve nedostatke života u 21. stoljeću. Gust promet i zagađenje zraka ovdje nisu strani pojam. No, starinski štih s predivnom arhitekturom, čine ovaj grad idealnim mjestom za fotografiranje.

Mrtvo more, Izrael
Posjet Izraelu neće biti potpun bez mazanja ljekovitim blatom i slikanjem prije namakanja u vodi koja je toliko slana da ne možete potonuti. Probajte, možda ulovite koju ribu na fotki! Šalimo se, u Mrtvome moru – nema života. Osim turista...

Utvrda Chittorgarh, Indija
Dobro, ovdje ćete trebati malu pomoć prilikom slikanja, ali sve samo zato da budete sigurni u to da ste ulovili cijelu pozadinu. Izgrađena u sedmom stoljeću, smatra se najvećom utvrdom u Indiji. Ovo mjesto bilo je poprište nekoliko bitaka važnih za indijsku povijest, a 1905. godine se krenulo u njezinu obnovu, kako bi dobila današnje konture.

Nacionalni park Yellowstone, Idaho i Montana, SAD
Prvi američki nacionalni park i dom ogromnom gejziru Old Faithful. Okinite selfie svojih stopala kad sjedite na rubu ponora s pogledom na prekrasnu prirodu.

Cape Town, Južna Afrika
Grad u kojem je Nelson Mandela održao svoj prvi govor na slobodi doslovno je predivan, multikulturalan grad. Smješten na obali plaže Table Bay, grad ima skoro pa mediteransku klimu, koja daje savršen temelj za neki od selfieja na plaži. A plaža Bulder je jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje možete okinuti selfie s - pingvinima.

Nacionalni park Zion, Utah
Litice u ružičastoj, crvenoj i kremastoj boji poslužit će kao savršena pozadina za ovaj „osobnjak“. Pješaci, biciklisti i penjači unutar predivnih vizura ovog parka ovdje će naći svoj raj.

Pseće zaprege, Ontario
Uzmite uzde u svoje ruke i krenite na jedno od mnogobrojnih mjesta u Ontariju koji nude savršene uvjete za istraživanje.

Kanjon Antelope, Arizona
Zaboravite Grand Canyon, ovaj djelić kugle zemaljske je novi hit. Propješačite kilometare prekrasno obojenih formacija stijena nastalih djelovanjem rijeka i potoka na pješčenjacima.

Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatska
Ne bi ovaj popis bio potpun bez Plitvičkih jezera. Naš najveći nacionalni park i najstariji u ovom dijelu svijeta, poznat je po 16 kaskadno posloženih jezera. Bilo da se nađete na Plitvicama zimi, ljeti ili na jesen, uvijek ćete naći pravo mjesto za selfie sa predivnom pozadinom.

Ledene špilje Mendenhall, Aljaska
Ove predivne smrznute pećine nastale su zbog topljenja ledenjaka na Aljaski. No, ove pećine neće biti dugo ovdje jer ih je svakim danom sve ih manje. Pripazite na odlomljene komade leda, znaju biti veliki kao pošteni auto.

Brooklynški most, New York
Ovaj most je definitivno najeksponiraniji na svijetu, pogotovo na filmovima. Dnevno preko njega pređe preko milijun vozila u svakom smjeru, no postoji i dio za pješake gdje možete okinuti predivan selfie s idealnom pozadinom.

Jezero Maligne, Kanada
Ovo jezero nalazi se u nacionalnom parku Jasper, a trenutno je drugo po veličini na svijetu. Poznato po prekrasnim vizurama planinskih vrhunaca koji okružuju jezero, ali i po prekrasnoj plavoj boji. Na jezeru se nalazi otok Spirit koji je poznat kao najfotografiranije mjesto na svijetu.

Cinque Terre, Italija
Jedno od najočuvanijih talijanskih blaga. Ovo mjesto na talijanskoj rivijeri rado posjećuju, kako Talijani, tako i strani turisti. Prekrasne terase i pejzaž obojan šarenim fasadama čine ovo mjesto idealnim za okinuti par dobrih fotki.

Machu Picchu
O ovoj lokaciji ne treba puno toga pisati. Predivan krajolik i ruševine drevnih Inka čine ovo mjesto idealnim za fotkanje. Još ako uspijete nagovoriti ljamu da se slika s vama - onda ste na konju. Ili ljami...

Spuštanje toboganom niz veliki Kineski zid
Definitivno najbolji način silaska s Kineskog zida, i fantastično mjesto za okinuti veliki kineski selfie.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju