Duga soba, Dublin, Irska
Glavna odaja dublinske Stare knjižnice ispunjena je s preko 200.000 prastarih knjiga. Duž cijele sobe postavljene su statue nekih od najvećih filozofa i pisaca koji su ikad živjeli, tako da su čitatelji uvijek u dobrom društvu. Uvijek možete pitati Tolstoja „što je pisac time htio reći“.

Glavna čitaonica, Javna knjižnica New York
Ova prostorija oduševit će sve knjiške moljce, arhitekte, ljubitelje umjetnosti i sve one koji znaju cijeniti predivan prostor. Ova golema prostorija veličine je dvije Lisinski dvorane s ogromnim muralima i velikim prozorima koji propuštaju mnogo prirodnog svjetla. Strop dvorane ukrašen je predivnim freskama koje vas mame da maknete pogled s knjige i proučite umjetnost koja živi iznad vas.

Shakespeare and Company, Pariz
Ova knjižara nekad je ugošćivala slavne pisce poput Henry Millera i Allena Ginsburga, a danas prima čitatelje iz svih dijelova svijeta da lutaju između njenih polica i pronađu pravu knjigu za sebe. U jednom dijelu knjižnice poslužuju se kava i kolači, tako da možete u miru sjesti pročitati knjigu, bez obzira na kupnju.

Istraživačka knjižnica Rijks muzeja, Amsterdam
Smještena u slavnom Rijks muzeju, prilikom zadnjeg preuređenja ova knjižnica uređena je kao visoka prostorija s visokom svodom, gdje su na tri kata smještene mnoge knjige i časopisi. Posjetitelji su dobrodošli istraživati bogatu kolekciju knjiga i časopisa, i uživati u ljepotama arhitekture.

Knjižnica Bodleian, sveučilište Oxford
Sveučilište Oxford samo po sebi mami da se bacite na travu i uživate u čitanju dobre knjige. No ono što je pravi mamac za čitanje je knjižnica koju studenti popularno zovu „The Bod“. Činit će vam se da ste u Hogwartsu okruženi mnogim knjigama o čarolijama i inim čarobnim stvorenjima.

Klupica „Toms Bench“, Los Angeles
Ova klupica iznenada je postala slavna nakon filma „500 dana ljeta“. Do toga filma u potpunosti nepoznata, sada je klupica pravi mamac za sve filmofile, ali je ujedno i pravo mjesto za uživanje u knjizi. Ako ulovite mjesto...

Hotel La Cupula Hammock, Copacabana, Bolivia
U ovom hotelu možete se opustiti i uživati u pogledu na ovaj uspavani grad i prekrasne planine. Zalazak sunca je posebno veličanstven. U svemu tome možete uživati uz dobru knjigu jer će vas lagano večernje sunce ugrijati na pravu temperaturu kako biste mogli upijati likove i priče. Pazite samo da zbog knjige ne propustite jedan od najspektakularnijih zalazaka na svijetu.

Lobi hotela Algonquin, New York
Nekad je predvorje hotela Algonquin bilo okupljalište slavnih pisaca, glumaca i ostalih kreativaca. Danas služi kao odmorište, ali još uvijek možete uzeti knjigu, uživati u čitanju i diviti se prekrasnoj arhitekturi koja je zadržala povijesni štih iz 1920-tih godina.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju