Dubinski odmor iziskuje potpuno isključenje od posla, svakodnevnih briga i distrakcija modernog svijeta, koje se, zahvaljujući pametnim telefonima, uvijek nalaze nadohvat ruku.

Ljupka ribarska kućica pod imenom Raj na Zemlji koja je smještena u Ustrinama na otoku Cresu u Primorsko-goranskoj županiji idealan je izbor za takav odmor. Nalazi se usred prirode – svega dva metra udaljena je od mora i male kamene plaže okružene stoljetnim maslinovim stablima.

Ribarska kućica obuhvaća dvije spavaće sobe za maksimalni smještaj četiriju osoba. Tu vam je na raspolaganju i mala kuhinja te kupaonica. Najljepše je, pak, sjesti na terasu i uživati u pogledu na more i okolicu.

Ribarska kućica tik do mora na Cresu Ribarska kućica tik do mora na Cresu (Foto: Airbnb.com)

Nemojte se iznenaditi ako u jutarnjim satima primijetite dupine i tune kako se igraju i love u moru. U okolici biste mogli primijetiti i razne divlje životinje poput jelena i lasica, a na nebu i bjeloglave supove koji su zaštićeni i žive na otoku.

Ovdje nećete doći u iskušenje skrolati po telefonu, jer nema Wi-Fija – u razmišljanjima vas može omesti tek zvuk valova koji zapljuskuju obalu.

Ribarska kućica Raj na Zemlji iznajmljuje se preko internetske platforme Airbnb po cijeni od 135 eura na noć. Dio njezina šarma otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Komadić raja: Pet prekrasnih hrvatskih plaža na kojima nedostatak bara ništa ne znači Mali Bok, Cres Plave grote, Cres Sveta Nedjelja, Hvar +3 Žuljana, Pelješac

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju