Plave grote na Cresu

Svima su puna usta hvale za poznate Lubenice, koje se često spominju kao jedna od najljepših plaža na hrvatskoj obali, međutim malo tko zna za njezinu sestricu koja se smjestila u uvali pored nje – Plave grote. Ta prekrasna plaža kao s razglednice bez problema može stajati uz bok Lubenicama, a ima i malu tajnu koja će oduševiti sve posjetitelje.

Plave grote, Cres Plave grote, Cres (Foto: Getty Images)

Riječ je o fenomenalnoj špilji koja svoj ulaz skriva među stijenama. Iako ćete se za te fantastične prizore morati malo potruditi, definitivno nećete požaliti.

Probudite avanturista u sebi i ponesite mobitel, masku i peraje kako biste zauvijek zabilježili nezaboravne trenutke unutar špilje gdje sunce otkriva nestvarno modro more. Sa sobom ponesite i SUP kako biste ovaj cjelodnevni izlet učinili zabavnijim i aktivnijim, a nemojte zaboraviti niti na torbu punu osvježavajućih pića i slasne hrane jer ćete tamo biti potpuno izolirani od civilizacije.

Heineken Silver Heineken Silver (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kada sunce zaprži, nema boljeg osvježenja od hladnog piva, a to najbolje znaju u Heinekenu. Za posebne ljetne trenutke kreirali su Heineken® Silver – osvježavajuće lagano lager pivo. Uz Heinekenovu prepoznatljivu voćnu aromu, Heineken® Silver sadrži manje gorčine. Nakon što ste istražili zanimljivo podmorje Kvarnera i izronili par školjki koje ćete ponijeti doma kao suvenire, zavalite se na šljunku s vrhunskim pogledom na plavetnilo pred sobom i uživajte u prekrasnoj plaži uz ekipu i omiljeno pivo u ruci.

Mali Bok, Cres

Kad ste već na otoku, nemojte zaobići plažu Mali bok. Za ovu plažu stvarno se isplati oznojiti jer iako nema parkinga, kafića ili restorana, ima savršeno kristalno plavo more čije dno možete jasno vidjeti i na velikim dubinama.

Mali Bok, Cres Mali Bok, Cres (Foto: Getty Images)

Do plaže se dolazi strmim puteljkom koji je idealan za one koji uživaju u planinarenju i aktivnom odmoru. Za razliku od šljunka, dolje će vas posebno oduševiti savršeno obli kamenčići pod nogama, koje nećete odoljeti ponijeti doma kao uspomenu. Ipak, ono što će vas stvarno očarati jesu bjeloglavi supovi, čije se stanište nalazi upravo na tom mjestu. Otok Cres jedno je od rijetkih mjesta na kojima žive, a pogled na njih samo će pojačati dojam divljine.

Mali Bok je izložen otvorenom moru, pa vas tamo nerijetko mogu dočekati visoki valovi gdje ćete se morati pomučiti da zadržite glavu iznad vode. Istinski pustolovi će u tome itekako uživati, a sa sobom možete ponijeti i dasku za surfanje i okušati se u tom popularnoj vodenoj aktivnosti. Strme stijene koje okružuju plažu ostavljaju dojam zaštićenosti, a i izvrsna su kulisa za nevjerojatne fotografije.

Sveta Nedjelja, Hvar

Sveta Nedjelja, Hvar Sveta Nedjelja, Hvar (Foto: Getty Images)

Hvar je poznat po svojim barovima i noćnom životu, ali postoji i skrivena plaža okružena zelenjem i kamenjem koju vrijedi posjetiti. Plaža Sveta Nedjelja kombinira spektakularan pogled s mirnom atmosferom. Ta šljunčana plaža smještena je podalje od slikovitog ribarskog sela, a budući da na plaži nema bara, preporučuje se da sa sobom ponesete svoje omiljeno piće i lagane zalogaje kako biste se osvježili i okrijepili tijekom dana. Nemojte zaboraviti sa sobom uzeti loptu kako biste nabacili picigin s ekipom, a nakon te zabavne igre pronađite savršeno mjesto na stijenama i uz izvrsno lagano pivo Heineken® Silver nazdravite s prijateljima na dobro odigranoj igri.

Sahara, Rab

Možda se zove Sahara, no nije riječ o pustinji, već o plaži. Oblikovana u savršen polukrug, ta je plaža idealna za sve one avanturističkog duha jer je na njoj odjeća, pa čak i minijaturna poput bikinija, strogo zabranjena. Ipak, za nju se vrijedi skinuti do gola jer vas tamo očekuje netaknuta priroda, mekani pijesak i kristalno čisto more u koje ćete rado uskočiti. Plaža nema sadržaja, pa nemojte zaboraviti ponijeti svoje omiljeno piće i nešto hrane kako ne biste ostali gladni i žedni.

Žuljana, Pelješac

Selu Žuljana tepa se da je skriveni biser poluotoka Pelješca, a u njegovu srcu nalazi se plaža Žuljana, koja nudi puno malih šljunčanih uvala idealnih za sve one koji traže mjesto s hladom. Plaža Žuljana savršena je destinacija za sve ljubitelje netaknute prirode jer iako se nalazi tik do sela, na njoj popratnih sadržaja baš i nema. Svaka od mini plaža koje se protežu uvalom nudi kristalno čisto more i privatnost gdje se možete zabavljati s ekipom od jutra do mraka. Nakon što ste se udobno smjestili na jednoj, možete istražiti obližnje uvale i otočiće ili se upustiti u avanturu ronjenja. Pripremite se za cjelodnevni izlet i ponesite svoje omiljene grickalice i napitke kako biste se osvježili tijekom boravka.

Posjet ovim prekrasnim plažama pružit će vam nezaboravno iskustvo uživanja u prirodi i miru, daleko od gradske vreve gdje klinci navaljuju na sladoled. Bez obzira na to jeste li u hladu, na suncu, u moru ili na SUP-u Heineken® Silver postat će vaš najbolji prijatelj, koji će zbog svoje pitkosti lako kliziti grlom i pružiti trenutačan osjećaj osvježenja. Spakirajte kofere i uživajte u otkrivanju nevjerojatnih ljepota ovih čarobnih mjesta.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Heineken po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju