Zapanjujuće ekološko odmaralište po imenu Desert Rock gradi se na zapadnoj obali Saudijske Arabije prema ideji američke arhitektonske tvrtke Oppenheim Architecture.

Desert Rock uključuje gradnju odmarališta u planinsko-pustinjskom dijelu na kojem su nekoć živjela arapska nomadska plemena Nabatejci. Unutarnji i vanjski prostori ovog odmarališta gradit će se unutar pukotina stijena i špilja, ali i na zasjenjenim padinama.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Najveći klima-uređaj na svijetu: Luksuzno odmaralište koje će čuvati, ali i obnavljati prirodu

"Zgrade će izgledati kao da nestaju u krajoliku," otkrio je glasnogovornik tvrtke Oppenheim Architecture. Smještajne jedinice će se, naime, stapati s topografijom, a glavni im je cilj zaštiti okoliš i omogućiti gostima da se povežu s prirodom te lokalnom kulturom.

Odmaralište će brojati 48 luksuznih vila i 12 hotelskih soba u planinama do koje će se doći kroz skrivenu dolinu između stijena. Gostima će biti na raspolaganju i vrhunski spa i fitness centar, restorani na izoliranim mjestima i slične pogodnosti.

Goran u Saudijskoj Arabiji Putovanja Goran u Saudijskoj Arabiji: Zemlja u koju su mogli ući samo hodočasnici i poslovni ljudi

Za gradnju Desert Rock odmarališta koje će se prostirati na oko 31.000 četvornih metara zadužena je tvrtke Red Sea Development koji je razvila jedan od najambicioznijih regenerativnih turističkih projekta u Crvenom moru – The Red Sea projekt.

Kako će izgledati smještajne jedinice Desert Rocka provjerite u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju