Carski grad Rabat glavni je grad Maroka i spada među kulturnu baštinu koju je zaštitio UNESCO. To je primorski grad s bijelim kućama i okružen je bogatom i raznolikom poviješću. Na kraju krajeva, to je grad u kojem se sudaraju kultura i strast.

Ono što obavezno morate vidjeti u ovom gradu je Medina u Rabatu koja je najstariji dio grada i kroz koji se može ući Ulicu Souk ili od avenije Mohammad V.

Tamo ćete pronaći Hassanov toranj i mauzolej Mohammeda V koji je zadivljujuće izrezbaren bijelim oniksom, mramorom i drvetom.

Prije nego što su Francuzi došli u Maroko, Medina je bila jedini dio Rabata koji je stalno egzistirao. Izvorni dio grada stvorile su andaluzijske izbjeglice koje su pobjegle iz Španjolske. Francuzi su proširili grad i dodali nove četvrti ali izvorni dio grada je ostao i dom je nekim nevjerojatnim trgovinama i mjestima.

Medina u Rabatu je grad opasan zidinama u kojem se nalaze labirinti uskih i bijelih ulica i kuća koje ponosno pokazuju svoju andaluzijsku baštinu. Počinjete s Grandom Mosquee de Rabat Medina koja je na početku Rue As Sabbat, zatim dolazite do Rue de Consuls u kojoj su nekada davno stanovali diplomati.

Tamo možete pronaći mnoge draguljarnice i drevne gostionice koje su koristile putujuće karavane.

Postoji široko otvoreno područje gdje su se održavale aukcije robova u vrijeme Salle roveri koji su formirali Republiku Sale na obali Maroka.

Medina u Rabatu doista je raj za kupce. Možete pronaći zapanjujuće rukotvorine koje su glavni dio grada, kao i trgovine u kojima se prodaju poznati berberski tepisi.

Tu su i trgovine kožne galanterije, zlata, srebra i prekrasne ručno šivane tkanine. Također možete kupiti lišće mente koje se koristi za pripremu poznatog čaja a koje miriše u dušu.

Štoviše, ako se umorite od kupovine, možete se odmoriti uživajući u raznim vrstama hrane i pića dostupnih na štandovima s hranom ili u gostionicama.

Nemojte propustiti kasbu Oudayas, u blizini Medine gdje možete prošećite idiličnim vrtovima ove zapanjujuće tvrđave i umjetničkim galerijama gdje se možete okrijepiti šalicom izvrsne kave ili savršenim čajom mente te nastaviti šetnju kroz impozantno dvorište tvrđave.

"Maroko, Maroko, zemlja obećana", pjevao je Rambo Amadeus. Sada vidimo i zašto.

Jema el Fnaa: Šareno srce Maroka koje spaja cijeli svijet Jema el Fnaa, Marakeš - 1 Jema el Fnaa, Marakeš - 2 Jema el Fnaa, Marakeš - 3 +5 Jema el Fnaa, Marakeš - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju