Muzej je smješten u Stockholmu, a njegov moto je Walk in. Dance out.. Tu su filozofiju prihvatili brojni posjetitelji koji su imali prilike posjetiti muzej, a na internetu se već na veliko piše kako je ovo jedan od boljih muzeja grada. Do sada je službena stranica muzeja na društvenoj mreži Facebook skupila preko 22 tisuće likova, a sudeći prema komentarima, ovaj muzej je pun pogodak!

Muzej bi trebao godišnje privući više desetaka tisuća posjetitelja na nostalgičnom putovanju svijetom svima poznatih, legendarnih melodija i jedinstvenih kostima po kojima su članovi grupe bili poznati. 

Postav muzeja je zapravo proširena „ABBA World“ izložba koja je stigla u londonski Earls Court 2010. godine. U njemu se nalazi ne baš vjerna replika ureda Abbinog menadžera Stiga Andersona i vjerne replike u stvarnoj veličini bandovog studia, svlačionice, kućice na otoku Viggsö gdje su Ulveaeus i Andersson obitavali pišući tekstove i kuhinju od Ulveaeusove bivše žene Agnete. 

Kronološkim redom možete upoznati povijest benda, sve od samih početaka davnih 60tih godina kada je izdan njihov prvi album We and our Cadilac (u to su vrijeme bili poznati kao
Björn and Benny, Agnetha and Anni-Frid, pa do danas.

Također, u muzeju se nalazi i klavir koji je navodno iz jednog od Andersonovih studia. Zanimljivi eksponat je i telefon čiji broj znaju samo članovi grupe, tako da ukoliko telefon zazvoni, netko se od posjetitelja može javiti i osobno porazgovarati s nekim od članova. 

Muzej je smješten u istoj zgradi kao i Swedish Rock'n'Roll Hall of Fame - izložba koja slavi lik i djelo Monice Zetterlund, Hasse i Tage, First Aid Kita i Cornelisa Vreeswijka.


Više informacija potražite na www.abbathemuseum.com
i pogledajte priloženi VIDEO

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju