Istina, ima još do njega, ali brzo će proći i tih mjesec i pol dana, a onda će sve početi cvjetati, drukčije mirisati, sunčani dani se pojavljivati i ptice veselo pjevati. Proljeće je za mnoge najljepše godišnje doba, a na kojim mjestima bi se isplatilo provesti par proljetnih dana, saznajte u nastavku...

Amsterdam, Nizozemska

Glavni grad Kraljevine Nizozemske najbolje je posjetiti u proljeće. Tad se grad probudi iz zime, cvjeta drveće nad kanalima, tulipani raznih vrsta rastu svud uokolo, a parkovi i terase kafića prepuni su ljudi koji žele uhvatiti sunčeve zrake. Također, u proljeće se slavi i Kraljev dan, ali da i ne idete tad, nije važno, jer od početka travnja s Amsterdamom je nemoguće promašiti.

Extremadura, Španjolska

Ovaj grad smjestio se na jugozapadu Španjolske, praktički na granicu s Portugalom. Zbog svoje klime, izvrsna je destinacija za posjet tijekom cijele godine, no tek dolaskom proljeća, Extremadura uživa u pravoj eksploziji boja. Također, proljeće donosi i veliki broj raznih festivala, a turisti mogu uživati i u najspektakularnijem promatranju ptica na europskom tlu.

Yoshino, Japan

Proljeće u Japanu ima različita značenja za različite ljude. Planina Yosino, smještena u prefekturi Nara, poznata je po spektakularnom promatranju cvjetova trešnje. Tisuće stabala trešanja prekrivaju planinu, pružajući pogled koji oduzima dah. Cvjetanje trešnje najavljuje približavanje boljeg i ljepšeg vremena, tako da je Nara u proljeće – preplavljena turistima.

Bodrum, Turska

Iako se mnogi kunu kako je Bodrum najbolje posjetiti ljeti, on uistinu blista u proljeće. Temperatura redovno iznosi +20 celzijevaca, a manja gužva značajno olakšava istraživanje grada. U proljeće ovdje cvjetaju smokve, nar, marelice, bademi i ostale biljke, a bome, ne diči se samo Nizozemska tulipanima, već i Turska, te ih ovdje ima „mali milijun“.

Hallerbos, Belgija

Nakon gradova, vrijeme je za odlazak direktno u prirodu. Hallerbos je bukova šuma južno od Bruxellesa, a svakog proljeća pretvara se u pravi mali raj mirisa i ljepote. Turisti rado posjećuju ovu šumu, a tek kad sunce padne nisko i počne se probijati kroz grane, mnogi promatraju ljepotu kao hipnotizirani...

Ticino, Švicarska

Savršeno godišnje doba za odlazak u Švicarsku svakako je proljeće. Snijeg se otopi, zima je prošlost, a ovaj kanton po čijem nazivu možete zaključiti da se u njemu priča talijanski, nudi cvjetanje u punom sjaju. Temperature su umjerene i dani dugi, pa možete do mile volje uživati na proplancima, brdima, planinama i u dražesnim ugostiteljskim objektima...

Washington, SAD

U glavnom američkom gradu, najpoznatijem po Bijeloj kući, zasađeno je i gotovo tri tisuće cvijeta trešnje. E pa, jasno vam je da kad u proljeće počnu cvjetati, možete uživati u čarobnim prizorima. Ujedno, to je i razlog za proslavu, pa stanovnici tad tri tjedna uživaju u Nacionalnom festivalu trešnjinog cvijeta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju