Pogledajte kako su se naši čitatelji proveli na prvom Italian Chef Weekend Experienceu u hotelu Blu Mare u Novigradu, Svakome treba mali predah od svakodnevice u kojem usput mogu uživati u ovom malom obalnom gradiću s bogatom poviješću ili se uputiti u istraživanje "Terre Magice".

U tri vikenda u listopadu za vas smo bili organizirali iskustvo koje spaja sve ono o čemu pišemo i kakav sadržaj tražite na našem portalu – vikend-putovanja i vrhunsku hranu. Noćenje s doručkom u predivnom hotelu te radionica talijanske kuhinje na kojoj ste stekli uspomene i znanje za cijeli život, i to na mjestu gdje zvuci valova određuju ritam vašeg boravka. 

Smješten u slikovitom gradiću Novigradu na zapadnoj obali Istre, hotel Blu Mare predstavlja pravu oazu luksuza i opuštanja. Ovaj boutique-hotel, poznat po svojoj intimnoj i umirujućoj atmosferi, nalazi se samo nekoliko koraka od mora, što gostima omogućava da uživaju u pogledu na plavetnilo iz gotovo svake sobe modernog dizajna kod koje se mislilo na svaki detalj kako bi se gostima pružio intiman i umirujući doživljaj.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 32 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 32 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Naši čitatelji upustili su se u kulinarsko putovanje u njihov skriveni dragulj, restoran Porporela, u kojemu jela potpisuje Stefano Cosattini, talijanski chef koji je kuhao u najboljim svjetskim restoranima od Italije i Francuske do Japana te se može pohvaliti s dvije osvojene Michelinove zvjezdice tijekom svoje karijere.

Posljednjih dvadesetak godina proveo je u Hrvatskoj kuhajući u našim najboljim restoranima i donoseći ljudima nevjerojatne okuse mediteranske kuhinje, a sada vodi kuhinju Porporele, u kojoj i dalje dokazuje da njegova ljubav prema kuhanju stvara umjetnost i živopisne priče na svakom tanjuru. Taj kulinarski majstor na svojim tanjurima pokazuje samu srž lokalne istarsko-mediteranske kulinarske umjetnosti dok vi uživate u trenutku, ispijajući svoje piće, a more vam služi kao pozadina.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 36 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 36 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 13 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 13 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Upravo sve to doživjeli su i naši čitatelji na našem prvom Italian Chef Weekend Experienceu, gdje su osim uživanja u pogledu na more i delicijama poznatog chefa Stefana Cosattinija od njega učili napraviti tri jednostavna talijanska jela izvanrednog okusa.

Sve to skuhali su uz pomoć pravog talijanskog posuđa i kuhinjskih aparata Tognana, a radionicu su također započeli u talijanskom stilu uživajući u Nespresso Espressu.

Okupljene je dočekao veliki izbor Nespresso kapsula za kavu po svačijem ukusu Okupljene je dočekao veliki izbor Nespresso kapsula za kavu po svačijem ukusu (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 29 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 29 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Za predjelo su radili tjesteninu, pachere koje su obogatili Barilla pestom genovese, datterini rajčicama te Galbani Grana Padanom i Mozzarellom, a od chefa Stefana naučili su sve tajne serviranja toga jednostavnog jela koje je na kraju izgledalo spektakularno na tanjuru.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 8 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 8 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Za glavno jelo pokazao im je kako filetirati brancina, a potom ga spremiti na malo neočekivan način s hrskavom koricom od krumpira. Za to vam je dovoljna neprianjajuća Tognanina tava i nekoliko kulinarskih trikova koje je polaznicima otkrio chef Stefano. Brancina s hrskavom koricom od krumpira poslužili su na Barilla pesto rossu i uz Martin Arbus Sivi pinot.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 24 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 24 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 7 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 7 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Za desert su pripremali žličnjake od Galbani Ricotte s umakom od vanilije i nastavili uživati, netko uz čašu vina  Martin Albus, a netko uz šalicu kave Nespresso za kraj, u prekrasnom pogledu na more iz restorana Porporela.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 34 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 34 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 1 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 1 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana, Galbani, Barilla, Nespresso i Martin Albus po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju