U listopadu smo već popunili dva vikenda grupicama od pet parova koji su iskusili čari i tajne talijanske kuhinje, kako se od jednostavnih namirnica pravilnim tehnikama može napraviti spektakl na tanjuru. Zbog velikog interesa onih koji žude za jednim takvim hedonističkim vikendom otvorili smo još jedan termin u listopadu, od 19. do 20. 10., za sve one koji nisu uspjeli rezervirati svoje mjesto na prve dvije planirane radionice.

Pogledajte kako su se naši čitatelji proveli na prvom Italian Chef Weekend Experienceu u hotelu Blu Mare u Novigradu, a želite li i vi ovakav predah od svakodnevice i usput uživati u ovom malom obalnom gradiću s bogatom poviješću ili se uputiti u istraživanje "Terre Magice", prijavite se i ne propustite pokloniti si ovaj hedonistički vikend s kulinarskom radionicom za dvoje po promotivnoj cijeni od 149 eura po osobi.

Rezervirajte svoju avanturu s talijanskim šarmom, za termin od 19. do 20. listopada, i uživajte u predivnom hotelu, u noćenju s doručkom i radionici vrsnog majstora.

I u trećem vikendu u listopadu za vas smo organizirali iskustvo koje spaja sve ono o čemu pišemo i kakav sadržaj tražite na našem portalu – vikend-putovanja i vrhunsku hranu. Noćenje s doručkom u predivnom hotelu te radionica talijanske kuhinje na kojoj ćete steći uspomene i znanje za cijeli život, i to na mjestu gdje zvuci valova određuju ritam vašeg boravka. A bude li još većeg interesa za ovo jedinstveno iskustvo, osigurat ćemo za vas još hedonističkih vikenda koji nam slijede.

Smješten u slikovitom gradiću Novigradu na zapadnoj obali Istre, hotel Blu Mare predstavlja pravu oazu luksuza i opuštanja. Ovaj boutique-hotel, poznat po svojoj intimnoj i umirujućoj atmosferi, nalazi se samo nekoliko koraka od mora, što gostima omogućava da uživaju u pogledu na plavetnilo iz gotovo svake sobe modernog dizajna kod koje se mislilo na svaki detalj kako bi se gostima pružio intiman i umirujući doživljaj.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 32 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 32 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Upustite se u kulinarsko putovanje u njihov skriveni dragulj, restoran Porporela, u kojemu jela potpisuje Stefano Cosattini, talijanski chef koji je kuhao u najboljim svjetskim restoranima od Italije i Francuske do Japana te se može pohvaliti s dvije osvojene Michelinove zvjezdice tijekom svoje karijere.

Posljednjih dvadesetak godina proveo je u Hrvatskoj kuhajući u našim najboljim restoranima i donoseći ljudima nevjerojatne okuse mediteranske kuhinje, a sada vodi kuhinju Porporele, u kojoj i dalje dokazuje da njegova ljubav prema kuhanju stvara umjetnost i živopisne priče na svakom tanjuru. Taj kulinarski majstor na svojim tanjurima pokazuje samu srž lokalne istarsko-mediteranske kulinarske umjetnosti dok vi uživate u trenutku, ispijajući svoje piće, a more vam služi kao pozadina.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 36 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 36 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 13 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 13 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Upravo sve to doživjeli su i naši čitatelji na našem prvom Italian Chef Weekend Experienceu, gdje su osim uživanja u pogledu na more i delicijama poznatog chefa Stefana Cosattinija od njega učili napraviti tri jednostavna talijanska jela izvanrednog okusa.

Sve to skuhali su uz pomoć pravog talijanskog posuđa i kuhinjskih aparata Tognana, a radionicu su također započeli u talijanskom stilu uživajući u Nespresso Espressu.

Okupljene je dočekao veliki izbor Nespresso kapsula za kavu po svačijem ukusu Okupljene je dočekao veliki izbor Nespresso kapsula za kavu po svačijem ukusu (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 29 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 29 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Za predjelo su radili tjesteninu, pachere koje su obogatili Barilla pestom genovese, datterini rajčicama te Galbani Grana Padanom i Mozzarellom, a od chefa Stefana naučili su sve tajne serviranja toga jednostavnog jela koje je na kraju izgledalo spektakularno na tanjuru.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 8 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 8 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Za glavno jelo pokazao im je kako filetirati brancina, a potom ga spremiti na malo neočekivan način s hrskavom koricom od krumpira. Za to vam je dovoljna neprianjajuća Tognanina tava i nekoliko kulinarskih trikova koje je polaznicima otkrio chef Stefano. Brancina s hrskavom koricom od krumpira poslužili su na Barilla pesto rossu i uz Martin Arbus Sivi pinot.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 24 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 24 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 7 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 7 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Za desert su pripremali žličnjake od Galbani Ricotte s umakom od vanilije i nastavili uživati, netko uz čašu vina  Martin Albus, a netko uz šalicu kave Nespresso za kraj, u prekrasnom pogledu na more iz restorana Porporela.

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 34 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 34 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 1 Naš prvi Italian chef weekend experience u hotelu Blu Mare - 1 (Foto: Neven Jurjak/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana, Galbani, Barilla, Nespresso i Martin Albus po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju