U svojem portfelju otok Hvar krije brojne lijepe plaže, a na popisu najljepših nađe se Vrboska, Dubovica, Zaraće, Gromin Dolac, Mekićevica, Veliki pokrvenik, Daria, Feronija, Jagodna, Mala Stiniva, Nika… No odlučite li posjetiti taj mirisni otok usred sezone, veliki su izgledi da ćete se pomučiti prije nego što pronađete idealno mjesto za svoj ručnik.

Oni sretnici koji imaju kakvog lokalca koji će im došapnuti za mirne uvalice o kojima se ne može puno saznati ni guglajući lakše će pronaći svoj komadić mira s pogledom na tirkizno plavetnilo. Jedna od takvih plaža sakrila se nedaleko od Svete Nedelje.

Dubovica - 4 Putovanja Dalje od hvarske žiže: Tirkizna uvala s konobom zbog koje se ljudi bude u cik zore

Šljunčanu ljepoticu posjećuju oni koji traže mir, miris zelenila i pogled na veliko plavetnilo. Razlog zbog kojeg Lučišća, okružena visokim stijenama, i ljeti čuva svoj mir je u tome što se do nje dolazi makadamom ili brodicom, a kako biste bili sigurni da ćete moći uživati u tišini, dođite što ranije. Ponesite i masku za ronjenje jer je podmorje bogato, a naići ćete i na izvor ispod površine. Kako izgleda plaža, pogledajte u videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju