Na otprilike deset minuta vožnje od grada Hvara, prema Milni i Zaraću čeka Dubovica, omiljeno odredište onih koji se žele odmaknuti od gradske gužve i uživati na šljunčanoj plaži. Prije skretanja za tunel koji vodi prema Starom Gradu pratite jednim okom more i vidjet ćete parkirane automobile – osim ako ne dođete rano, prije svih. Zbog Dubovice neki se i bude u cik zore na godišnjem odmoru kako bi našli svoje mjesto. 

Korisno je imati na umu da se parking uz cestu, na koji stane desetak automobila, u sezoni popunjava brzo pa je dobro doći što ranije, a osim toga na plaži nema puno hlada. Uračunati treba i desetak minuta spuštanja po kamenju i pomalo divljem terenu pa je stabilna obuća i više nego dobrodošla. Za uspon će vam trebati koja minuta više, osim ako niste u sjajnoj formi. 

Od ceste vodi vijugavi spust do plaže, ali svaki se korak isplati jer pogledi koji se otvaraju prema moru ljepši su od razglednica. O tome kako je taj hvarski kutak bio popularno utočište od žiže grada svjedoči i ladanjska kuća obitelji Kasandrić iz 18./19. st.

Na plaži se nalazi i konoba Dubovica, u kojoj možete kušati jela poput odreska od tune, škampa, marinirane ili pržene plave ribe te onoga što se ulovi u mreže. 

Murter na vidiku: Predivne plaže za kupanje u kristalno čistom moru Murter - 2 Murter - 3 Murter - 4 +4 Murter - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju