1. Grad Đakovo

U srcu Slavonije, grad Đakovo otkriva svoj potencijal na svakom koraku. Bogata povijest i kultura, pomiješana s prekrasnom prirodom i živopisnom atmosferom, čine ga jedinstvenim i neodoljivim odredištem za sve fotografe. Katedrala svetog Petra, jedna od najmlađih i najljepših u Hrvatskoj, nudi spektakularne prizore za fotografiranje. Njezina elegantna arhitektura i unutarnja raskoš stvaraju čarobnu kulisu za stvaranje sadržaja. Isto tako, ergela lipicanaca pravi je dragulj Đakova. Mjesto gdje možete uhvatiti snimke gracioznih konja kako slobodno trče livadama ili se predstavljaju u tradicionalnim nastupima. Njihova elegancija i snaga pružaju neograničene mogućnosti za stvaranje umjetničkih fotografija. Trg Josipa Juraja Strossmayera, središnje je mjesto grada i izvrsna lokacija za iskoristiti nove Samsung Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G pametne telefone koji svojim kamerama omogućuje visokokvalitetne selfije s portretnim načinom rada i opcijama za tople ili prirodne tonove. Šetajući ovim prostranim trgom, možete uhvatiti trenutke lokalnog života, predivne arhitektonske detalje ili jednostavno uživati u atmosferi uz kavu u obližnjim kafićima.

PR PR (Foto: Goran Šafarek/PR)

2. Nacionalni park Brijuni

Nacionalni park Brijuni nije samo destinacija za putovanje, već i pravi poziv za sve ljubitelje fotografije. Bilo da ste profesionalac koji traži savršeni kadar ili entuzijast koji želi uhvatiti ljepotu ovog nevjerojatnog mjesta, Brijuni su priča koju ne smijete propustiti. Zato dopustite svojoj kreativnosti da procvjeta i otputujte na Brijune, gdje svaki kadar čeka da bude otkriven. Ovaj spektakularni arhipelag nudi nevjerojatne prizore koji čekaju da budu zabilježeni; od lokalnih koza koje mirno pasu na zelenim pašnjacima do egzotičnih slonova koji šeću parkom, svaki korak na Brijunima otkriva novu priču za ispričati kroz objektiv kamere, a tu su i ostaci rimske palače, srednjovjekovne crkve te elegantne vile iz 20. stoljeća, za beskrajne mogućnosti istraživanja i fotografiranja.

PR PR (Foto: PR)

3. Modra špilja na Biševu

Na otoku Biševu, malenom biseru Jadrana, smjestila se jedna od najfotogeničnijih lokacija u Hrvatskoj, Modra špilja. Teatralna kulisa poznata po igri oblika i boja te po svojoj nevjerojatnoj plavoj svjetlosti koja se reflektira u vodi, stvara bajkovit ambijent savršen za jedinstvene fotografije. Kako bi čarobna modra boja došla do izražaja u tmini špilje, iskoristite Nightography značajku noćne kamere Galaxy A55 5G ili Galaxy A35 5G pametnog telefona te snimite jasnije i živopisnije fotografije čak i u izazovnim uvjetima, bez gubitka detalja i tonova boja.

PR PR (Foto: PR)

4. Mađerkin breg

Mađerkin breg, smješten u blizini grada Varaždina, slikovita je lokacija koja će očarati svakog posjetitelja. Ovaj brežuljak nudi prekrasan pogled na okolne vinograde, polja i šume, a posebno je atraktivan tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci kada se priroda budi i mijenja boje. Brijeg je svega par metara niži od najviše točke Međimurja pa pogled s njega dopire do čak četiri države — Austrije, Slovenije, Mađarske i Slovačke. Spektakularni pejzaži i krajolici koji su karakteristični za ruralnu Hrvatsku upotpunjeni su i dodatnim sadržajima poput degustacija dobrog vina, domaće hrane ili šetnji vinogradom. Odmarajući uz ukusne domaće zalogaje, brzo i jednostavno možete urediti svoje fotografije uz značajku Edit Suggestion samo jednim pritiskom na gumb, a Galaxy AI će predložiti savršeno prikladna podešavanja za svaku fotografiju.

PR PR (Foto: PR)

5. Izvor rijeke Cetine

Izvor rijeke Cetine smješten je usred dalmatinskog krša, okružen planinama i šumama. Ovo je mjesto nevjerojatne prirodne ljepote, a uz očaravajuće boje, posjetitelje fascinira i njegova dubina te činjenica da veliki dio samog jezera nije istražen. Iako je najpopularniji način fotografiranja iz ptičje perspektive kada iz zraka izgleda poput velikog modrozelenog oka, prekrasne fotografije možete snimiti i iz drugih kutova, širokokutnom kamerom visoke rezolucije od 50 MP nove Samsung Galaxy A serije, koja vjerodostojno prikazuje sve boje i detalje ovog očaravajućeg prizora.

PR PR (Foto: PR)

Uz Galaxy A55 5G i A35 5G dobivate 6 mjeseci besplatne Microsoft 365 Basic usluge i 100 GB prostora za pohranu u oblaku. Šestomjesečna probna verzija Microsoft 365 Basic dostupna je od 29.3. do 30.6.2024. godine za korisnike uređaja iz Samsung Galaxy A serije (A55 5G i A35 5G), a sve detalje pronađite ovdje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju