Tko zna, možda se ova ideja za nekoliko godina pokaže genijalnom te osnivačima donese hrpu novca i bezbrižan život za mnoge generacije. Uostalom, letovi u svemir spominju se sve više i češće, a istina je samo da ih je pomalo usporila pandemija.

Agencija je otvorena u Londonu pod nazivom RocketBreaks, a budućim putnicima nudi kompletnu uslugu, uključujući koordinaciju letova, smještaja, obroka te programa pripreme za boravak u svemiru. Jesmo li rekli da je moguć i ukrcaj na Auroru, što je posebna priča?

Naime, svi kojima su dosadili zemaljski hoteli od pet zvjezdica vjerojatno će poželjeti smještaj s pogledom na milijun zvijezda. Upravo je svemirska stanica Aurora zamišljena kao luksuzni hotel. Zapravo, ta stanica radi se isključivo za potrebe svemirskog turizma.

Iza ideje o Aurori stoji kalifornijska zrakoplovna tvrtka Orion Span, a postaja Aurora trebala bi s radom početi već 2022. godine. Luksuzni svemirski hotel razvijen je za put oko Zemlje, a kapacitet neće biti prevelik, s obzirom na to da će hotel moći primiti četiri gosta i dvije posade te im pružiti dvanaestodnevni odmor.

Iz hotela ćete biti u mogućnosti izlasku sunca svjedočiti šesnaest puta dnevno te doživjeti zemlju i oceane iz sasvim nove perspektive. Upravo astronauti često govore o toj perspektivi koja vam pruža mogućnost da zemlju vidite „cijelu“. Ta bi perspektiva zasigurno imala utjecaj i na ravnozemljaše.

Ako se pitate kako bukirati prvi let, potrebno je za početak pridružiti se jednom od trening-centara koji surađuju s tvrtkom RocketBreaks kako biste tijelo pripremili za svemirske napore. Naravno, već postoje liste čekanja, pa ćete teško postati svemirski putnici već 2022., ali za koju godinu – hoćete.

Cijena? Nažalost, nije navedena, a ovisi o mnogim faktorima. Stoga, ako ste zainteresirani za svemir, najbolje bi bilo da posjetite stranicu RocketBreaks i doznate sve detalje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju