Dubai Mall najposjećenije je mjesto na svijetu u prošloj godini, tvrde vlasnici toga gigantskog trgovačkog centra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Emiratska multinacionalna tvrtka za razvoj nekretnina Emaar tvrdi da je u 2023. godini kroz Dubai Mall prošlo čak 105 milijuna ljudi. Povećanje je to od 19 posto u odnosu na 2022. godinu, kada je kroz centar prošlo 88 milijuna ljudi.

"Naš trgovački centar utjelovljuje živahni duh grada i predanost izvrsnosti pretvarajući viziju vodstva u stvarnost", izjavio je osnivač Emaara Mohamed Alabbar prilikom predstavljanja poslovnih rezultata.

Tik do najviše građevine na svijetu

Zapanjujuća milijunska brojka rekord je za popularnu turističku destinaciju Dubaija izgrađenu 2008. godine koja se prostire na nevjerojatnih 1.200.000 kvadratnih metara – tik do najviše građevine na svijetu Burj Khalife, koja je smještena u dijelu grada poznatom pod nadimkom Downtown Dubai.

Dubai Aquarium u Dubai Mallu Dubai Aquarium u Dubai Mallu (Foto: Shutterstock)

Dubai Mall obuhvaća oko 1200 trgovina popularnih brendova odjeće, obuće, nakita, satova, elektronike i slično u kojima možete kupovati satima. Kada vam zatreba predah, odabrati možete jedan od 200-tinjak restorana, kafića i drugih mjesta za odmor.

Jedan od intrigantnijih restorana u ponudi svakako je Rainforest Cafe, koji svjetlosnim efektima simulira džunglu u urbanom okruženju.

Dubai Aquarium

Doći u Dubai Mall, a ne vidjeti njihov monumentalni akvarij i podvodni zoološki vrt bila bi velika šteta. Dubai Aqaurium ispunjen je s 10 milijuna litara vode te predstavlja dom za 33.000 životinja – od čega čak 300 morskih pasa i raža. Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle? Otprilike 50 eura.

Dubai Mall posjećuje lokalno stanovništvo, ali i turisti iz cijelog svijeta – posebice iz Europe, Kine i Indije. Emaar je istaknuo da je u prva dva mjeseca ove godine kroz Dubai Mall prošlo već oko 20 milijuna ljudi, što daje naslutiti da bi se rekordna posjećenost mogla nastaviti i u 2024. godini.

Novo čudo(vište) niknulo je iz pustinje: Pogledajte senzacionalnu građevinu koja će postati sinonim za luksuz Neboder One Za’abeel u Dubaiju - 5 Neboder One Za’abeel u Dubaiju - 4 Neboder One Za’abeel u Dubaiju - 3 +1 Neboder One Za’abeel u Dubaiju - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju