Nacionalni park Mana Pools, smješten na sjeveru Zimbabvea uz obale rijeke Zambezi, jedno je od najuzbudljivijih i najljepših mjesta za ljubitelje prirode i divljine. Unutar ovog parka nalazi se skriveni dragulj, Molori Mashuma, luksuzni kamp koji pruža jedinstveno iskustvo divljine.

Što vidjeti?

Molori Mashuma poznata je po bogatstvu flore i faune. Park je dom velikom broju afričkih životinja uključujući lavove, leoparde, slonove, bivole i ugrožene afričke divlje pse. U rijeci Zambezi živi mnoštvo krokodila i nilskih konja, a nacionalni park je i raj za promatranje ptica, koji broji više od 350 vrsta.

Kako istražiti park?

Kretanje kroz nacionalni park može biti pravi izazov. Najbolji način za istraživanje ljepota je na četiri kotača posebnim vozilima za safari. Pješačke ture su također posebno popularne jer omogućuju bliski susret s prirodom i životinjama, ali se preporučuju samo u pratnji iskusnih vodiča zbog sigurnosnih razloga.

Vozila su opremljena za sve vrste terena, a vozači su obučeni da prepoznaju i prate divlje životinje. Organizirane ture su dostupne tijekom cijele godine, a najpopularnije su tijekom suhe sezone od travnja do listopada, kada se životinje okupljaju oko rijeke. Ture uključuju vođene pješačke safarije, vožnje čamcem po rijeci Zambezi, kao i noćne safarije.

Mana Pools - 1 Mana Pools - 1 (Foto: Shutterstock)

Smještaj i cijena?

Molori Mashuma nudi širok raspon mogućnosti smještaja – od jednostavnih kampova do čistog luksuza usred divljine. Ponuda uključuje privatne vodiče, gurmanske obroke i spektakularne poglede na rijeku u kojima ćete svakodnevno imati prilike susresti razne životinje. Kampovi su idealni za one koji traže autentični doživljaj spavanja pod zvijezdama uz zvukove afričke noći.

Cijena posjeta Molori Mashumi i Nacionalnom parku Mana Pools može varirati ovisno o nekoliko faktora, uključujući vrstu smještaja, trajanje boravka, te vrste aktivnosti i tura koje odaberete. Cijene pješačkih vođenih tura se kreću od oko 50 eura po osobi po danu, dok se cijena vozilima za safari kreće od oko 100 eura po osobi. Smještaj je najskuplja stavka i kreće se od oko 100 eura u kampovima po noćenju, do otprilike 1500 eura u luksuznijim varijantama.

Kozograd kod Fojnice: Posljednja bosanska adresa kraljice Katarine, koja je konje potkivala naopako Kozograd - 14 Kozograd - 13 Kozograd - 1 +10 Kozograd - 11

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju