Coucoo Grand Lacs ime je jednog od prvih eko resorta u Francuskoj. Riječ je o idiličnom resortu u maloj francuskoj regiji Franche-Comté koji se prostire na površini od oko 0,8 četvornih kilometara.

Glavni mu je cilj pružati zainteresiranima mjesto za punjenje baterija, ali uz očuvanje prirodnih ljepota koji ga okružuje te uz smanjenje ugljičnog otiska. Ovo je mjesto savršeno za ljude u potrazi za robinzonskim odmorom jer tu nemate blagodati moderne civilizacije poput vodovoda i struje.

Slika nije dostupna Putovanja Ovo se zove izolacija! Plutajuća bačva u kojoj ćete socijalno distancirati od svih

U resortu postoji dva tipa smještaja za najam – kućice na stablu koje se nalaze 9 metara iznad zemlje i plutajuće kuće.

Kućice na stablu napravljene su prije desetak godina bez ijednog čavla ili vijka. Savršeno se uklapaju u okoliš te pružaju fantastičan pogled na okolicu. A kako ćete se do njih popeti? Ne brinite, na raspolaganju su vam ljestve, stepnice i viseći most.

Gorski Lazi Putovanja 5 najboljih kućica na drvetu u Hrvatskoj i susjedstvu

Ako vam je, pak, draže ljuljuškati se na vodi, odaberite njihove plutajuće kabine. Birati možete između kućica za dvije osobe te obiteljskih kućica u kojima može prespavati šest do sedam osoba. Noćenje u ovim kućicama stoji od 145 eura (1100 kuna) do 270 eura, odnosno oko 2000 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju