Kućica na drvetu mnogima je neispunjena želja iz djetinjstva: kutak kao stvoren za bijeg među krošnje drveća, čitanje omiljene knjige ili traženje velikog i malog medvjeda na noćnom nebu. Takvo se zadovoljstvo može podijeliti s društvom zahvaljujući glamping smještajima u Hrvatskoj i susjedstvu. Želite li provesti godišnji odmor s isključenim mobitelom u prekrasnoj prirodi, donosimo nekoliko prijedloga.

Odmor kraj Karlovca

Petnaestak kilometara udaljena od Karlovca, u napuštenom selu Cerovac Barilovićki smjestila se kućica na drvetu koja predstavlja pravu malu oazu u prirodi. Budući da nema struje, idealna je za ljubitelje robinzonskog turizma. Okružena je dvjema rijekama te netaknutom prirodom koju možete istražiti na biciklima, kanuima ili quadovima. Opremljena je s dva kreveta i može odjednom ugostiti četiri osobe. Kućicu možete iznajmiti preko Airbnba za najmanje dva noćenja. Cijena jednog iznosi 1102 kune u srpnju, a dobrodošli su i kućni ljubimci.

Gorski Lazi - 1 Gorski Lazi - 1 (Foto: Booking.com)

Nadomak Rijeke i Opatije

Na tridesetak kilometara od Opatije nalazi se idilična drvena kućica s pogledom na planinu. Poželite li sići s drveta, koliba Gorski Lazi ima i prostranu terasu, kao stvorenu za ljenčarenje. U blizini su i Dolenjske toplice, grad Rijeka, kao i mjesta na kojima možete jahati ili loviti ribu. Dostupan je i Wi-Fi, kao i parkiralište. Cijena za dvoje i dva noćenja iznosi 1040 kuna.

Kućica kraj Dubrovnika

Kućicu među krošnjama hrastova postavljenu na platformi od 50 četvornih metara možete pronaći u adrenalinskom parku Cadmos, 20 kilometara od Dubrovnika. Kućica ima kuhinju s hladnjakom i štednjakom te kupaonicu. Na raspolaganju su besplatni Wi-Fi, privatno parkiralište, ručnici i posteljina, kao i sve što je potrebno za roštilj. Gosti mogu unajmiti bicikl i automobil, uputiti se na jahanje ili ronjenja te jedrenja na dasci. Cijena za 2 noćenja u kolovozu je oko 3000 kuna

Toplak - 3 Toplak - 3 (Foto: Airbnb.com)

Guštanje u bazenu 

Sveti Duh na Ostrem Vrhu dom je kućici na drvetu Toplak. Bajkovito mjestašce na sjeveroistoku Slovenije omiljeno je mjesto za zaljubljenike u prirodu. Ispod kućice je ljetna kuhinju sa stolom, a gosti se mogu poslužiti i roštiljem ili okupati u bazenu s pogledom na okolne brežuljke. Niti "civilizacija" nije daleko, automobilom do Maribora treba tek oko pola sata. Cijena za dva noćenja je oko 1000 kuna.  

> 5 kućica nadomak Zagreba idealnih za roštiljanje s ekipom

Kućica kraj farme 

Slovenj Gradec na sjeveru Slovenije, na oko dva i pol sata od Zagreba ima kućicu s balkonom i pogledom na planine i zelenilo. Na raspolaganju su finska i biljna sauna, a namirnice za pripremu kupiti na obližnjoj farmi. Oni koji traže adrenalin mogu zmajariti ili krenuti prema Votla peči ili na izlet u Sele. Cijena noćenja je od 380 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju