Vrtni roštilji uvijek pozivaju na sočnu večeru i centar su okupljanja zaljubljenika u hranu pripremanu na ovaj način. Pronašli smo apartmane i kuće za odmor u kojima možete odsjesti s obitelji ili ekipom koja na odmoru voli uživati u finoj hrani i druženjima na otvorenom.

Omiljena aktivnost mnogih kada vani zatopli i zazeleni je roštiljanje u društvu najmilijih. Ako biste u takvim aktivnostima htjeli uživati više i bez žurbe, ali živite u stanu, organizirajte odmor tijekom kojeg roštiljanja neće nedostajati. PrivatniSmjestaj.hr obiluje dobrim ponudama apartmana i kuća za odmor u Hrvatskoj sa zidanim roštiljima ili pekama te prostorom oko njih u kojem možete uživati u druženju u hladu. Iz njihove ponude izdvajamo predivne kuće u blizini mora koje imaju odličan roštilj s velikim okućnicama za prava roštiljska okupljanja.

1. Golemi roštilj i predivno dvorište

Samo pet minuta hoda dijeli vas od plaže do dvorišta ovog objekta u novoj četvrti Fažane. Gotovo da na plaži možete osjetiti intenzivan miris pečenog mesa s ovog roštilja koji ćete pamtiti.

Apartman Josipović ima golemu peku i roštilj Apartman Josipović ima golemu peku i roštilj (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Možete pripremati roštilj ili jela ispod peke u prostranoj okućnici Apartmana Josipović i u dvorištu pripremiti vrtnu zabavu za sve uzraste.

2. Velika natkrivena terasa i kameni roštilj

Jedino što nedostaje ovom vrhunski odrađenom roštilju koji je pozicioniran ispod velike natkrivene terase je meso spremno za pečenje. Naravno, poželjno je i moguće roštiljati i ribu, a do prave ribe ne bi trebao biti problem doći jer se Apartman Luka nalazi na otoku Viru.

Apartman Luka nalazi se na Viru Apartman Luka nalazi se na Viru (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Od uređene šljunčane plaže dijeli vas samo 100 metara, a od one pješčane još samo 200 metara više. Veliki prostrani drveni stol i klupe idealno su mjesto za fino pripremljeni obrok i odmor na kojem nećete osjetiti potrebu za restoranima.

 3. Roštilj uz poseban ugođaj koji stvaraju palme

Iznajmite li sobu u smještaju Sobe "Izidoro Gasparini" u Umagu, moći ćete uživati u posebnom ambijentu u kojem je priroda diktirala raspored. Kako bi se pronašlo mjesto za slatki zidani roštilj, vlasnici nisu željeli mijenjati prirodu već su svoje želje prilagodili njoj.

Sobe Izidoro Gasparini nalaze se u Umagu Sobe Izidoro Gasparini nalaze se u Umagu (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Tako se roštilj smjestio između nekoliko palmi i drugog bilja, pa čak ni jednostavna nadstrešnica nije narušila životni prostor ove prepoznatljive tropske biljke. Može li roštilj igdje biti ukusniji nego na ovoj preslatkoj terasici?

 4. Miris roštilja koji se proteže do plaže

U Bibinjama, na udaljenosti od 80 metara od mora, smjestio se Lva apartman, koji se sastoji od spavaće sobe, kuhinje, kupaonice, boravka s televizorom i klima-uređajem te kaučom na razvlačenje. Cjelokupni dojam uljepšava i kamenom obložena okućnica u kojoj su se smjestili i kameni roštilj te natkrivena terasa.

Lva apartman u Bibinjama Lva apartman u Bibinjama (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Dvorište je mjesto u kojem ćete sigurno provesti puno vremena, pa ne bi bilo loše isprobati i slatki roštilj na kojem možete pripremiti što vam srce poželi.

 5. Rooftop party s roštiljem i pogledom na more

Ovo je sigurno kuća iz koje ćete, osim mirisa slasnog roštilja, pamtiti i ambijent u kojem ste taj roštilj pripremili. U Brelima, podno Biokova, smjestila se Villa AMore, koja je potpuno renovirana 2020. godine, a krasi je veliki kameni roštilj koji se smjestio između stabala masline. Slasnu večeru za pamćenje možete poslužiti na golemoj povišenoj terasi s pogledom na more.

Villa Amore u Brelima Villa Amore u Brelima (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Osim na more, pogled je očaravajući i zbog ambijenta koji stvaraju obronci Biokova. Na ovoj terasi možete organizirati pravu „krovnu“ zabavu pod vedrim nebom.

 6. Pravi kameni roštilj na otoku Krku

Apartman Rajna smjestio se u velikom uređenom vrtu od 300 m2, a nalazi se u centru mjesta Čižići na otoku Krku, na sunčanom, povišenom mjestu 350 metara udaljenom od mora. Svaki apartman ima dvije velike terase s prekrasnim pogledom na zaljev Soline i Velebitski kanal.

U Apartmanu Rajna možete uživati u pripremi obroka u pravom kamenom roštilju U Apartmanu Rajna možete uživati u pripremi obroka u pravom kamenom roštilju (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Bilo na terasi ili u živopisno bogatoj okućnici možete uživati u obrocima pripremljenima na roštilju izgrađenom od autohtonog kamena – poslastica za poželjeti. Bilje i raslinje koje okružuje ovu kuću za odmor sigurno će upotpuniti obrok, bilo da ih koristite u pripremi jela ili samo udišete njihove prepoznatljive mediteranske mirise.

 7. Prostrano dvorište za velika okupljanja

U Galižani, jednom od najstarijih mjesta na području Istre, smjestila se simpatična kuća za odmor zanimljivog imena House Of Good Vibrations Indy. Ova kuća za odmor ima prostrane prostorije, sadrži jednu spavaću sobu i kauč na razvlačenje u dnevnoj sobi za još dvije osobe.

House Of Good Vibrations Indy ima veliki roštilj House Of Good Vibrations Indy ima veliki roštilj (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Njezin glavni adut je golemo dvorište idealno za vrtne zabave. Od sunca će vas zaštititi veliki suncobrani i zabava uz roštilj može početi. Istra daje posebnu čar svakom odmoru, pa nećete pogriješiti odaberete li ovu lokaciju za svoj godišnji odmor ili mini bijeg za vikend.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PrivatniSmjestaj.hr po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju