Teško da postoji osoba koja može odbiti druženje na otvorenom uz roštilj, posebno nakon dugih kišnih dana koje smo proveli u zatvorenom. Uz omiljene delicije koje se poslužuju na druženjima s kojih se odlazi punog želuca, uvijek je zanimljivo probati nešto novo, a osvježavajuća salata od neočekivanih sastojaka zasigurno će zagolicati maštu svakog uzvanika. 

Umjesto krumpira koji se gotovo uvijek nalazi poslužen na stolu jer paše uz doslovno sve, ova salata brzo će mu postati opasna konkurencija. Iako zvuči nespojivo, kombinacija poriluka, jabuke i mrkve uz grčki jogurt i još nekoliko sastojaka koje gotovo uvijek možemo pronaći u hladnjaku, u trenu će postati hrskava rapsodija koja će začarati i osvježiti sva nepca. 

Sve potrebne sastojke za salatu, kao i roštilj na kojem ništa neće nedostajati, pronašli smo u obližnjem Lidlu za pravu Grill&Chill uživanciju s koje nitko neće otići gladan. 

Osvježavajuća salata - 5 Osvježavajuća salata - 5 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

RECEPT ZA OSVJEŽAVAJUĆU SALATU: 

SASTOJCI:

  • 1 poriluk
  • 3 jabuke
  • 4 mrkve
  • 80 g majoneze
  • 400 g Pilos grčkog jogurta
  • žličica senfa
  • 2 žlice octa
  • sol i papar po želji 

PRIPREMA: 

  1. Operite poriluk, jabuke i mrkvu. U dublju posudu narežite poriluk na tanke kolutiće, mrkvu naribajte na veći ribež i jabuku narežite na štapiće. 
  2. Povrću dodajte majonezu, grčki jogurt, senf i ocat te lagano promiješajte salatu kako bi se svi sastojci sjedinili. 
  3. Svojoj šarenoj salati prema želji dodajte sol i papar i uživajte u hrskavoj rapsodiji okusa koja će uz slastan roštilj biti pravo osvježenje. Dobar tek! 

  Osvježavajuća salata - 16 Osvježavajuća salata - 16 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Jedva smo dočekali da nas kišni oblaci zaobiđu kako bismo se mogli okupiti s ekipom na dvorištu ili terasi uz dobar roštilj i duge razgovore. Čak i ako nemate prostor za roštiljanje, jedna gril-tava može riješiti sve probleme, oduševljenja svakako neće nedostajati. Meso, ali i sve ostale potrebne namirnice za slasne marinade koje će dodatno okupati meso okusima, kao i pribor za roštiljanje koji će dodatno olakšati posao roštilj-majstoru koji je zadužen za ukusni ručak, pronaći možete u obližnjem Lidlu kako bi Grill&Chill uživancija bila još bolja.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom LIDL po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju