Ako volite planirati, svakako ga stavite na svoju listu mjesta koja ćete posjetiti u budućnosti, a do tada posjetite ga virtualno na stranici priceless.com 

Tamo ćete naći fantastične priče o raznim skrivenim destinacijama i jedinstvenim iskustvima kojima možemo pristupiti putem platforme priceless.com i na trenutak zaboraviti da se nalazimo tu gdje jesmo. U ovu nevjerojatnu priču uključeni su najbolji hrvatski hoteli od kojih svaki na jedinstven način nosi poruku koju ćete htjeti prenijeti dalje.

Jedan od njih je i Bastion, smješten u poznatom dalmatinskom gradu koji je godinama bio proglašen kao top destinacija koju jednostavno ne smijete zaobići.

Iako je nekada to bio obrambeni grad, omeđen spektakularnim utvrdama, sada je epicentar uživanja, odmora i opuštanja.

Međutim, ovu priču najbolje priča sam hotel. Na njegovoj se lokaciji na najbolji mogući način isprepliću moderne ideje i trendovi stoga niti ne čudi da je upravo tamo niknuo i on sam.

Srednjovjekovna utvrda, odnosno, bastion po kojem je hotel dobio i ime, uživa zaštitu UNESCO-a, a više ne služi obrambenoj funkciji. Njegova uloga je više ornamentalna; on je ukras Zadra, smješten u samoj povijesnoj jezgri te služi kao domaćin turistima iz cijelog svijeta.


U očuvanim ostacima tornja gradskih obrambenih zidina nudi luksuzno i neprocjenjivo iskustvo ispunjeno opipljivom poviješću, kontrastom i promjenama, s puno tradicionalnih okusa i tajni koje vrijedi istražiti.

Zadar je poznat po mnogim ljepotama; od Kalelarge, Donata, Stošije pa sve do orgulja, a sve se te ljepote nalaze tek koliko metara udaljene od utočišta za sve obožavatelje kvalitetnog “slow fooda” koji ima i Michelinovu preporuku; restorana Kaštel, za kojeg kažu da je prava zvijezda hotela.

On je, kao dio hotela, započeo svoj rad s idejom koja počiva na svježim namirnicama i proizvodima koji savršeno uklapaju u priču o zadarskoj kulturi, bilo da je riječ od vrhunskom maslinovom ulju, domaćem siru ili vinu, a rezultat je famozni meni koji možete okusiti u ostacima tvrđave iz 13. stoljeća.

Njihova hrana savršeni je balans jednostavnosti popraćen nezaboravnim kulinarskim iskustvom oživljavanja zaboravljenih recepata iz zadarske povijesti.

Najviše se ističe ukusna janjetina, koja je spravljena po receptu chefa kuhinje, koji nam je otkrio način na koji će pripremiti meso. Prvo se skida meso s kostiju od kojih se pripravlja umak, meso se marinira tijekom noći te ga tek idući dan stavljaju na grill i poslužuju s popečcima od krumpira i skute.

Upravo će njegova ekspertiza od vašeg tanjura napraviti pravo remek-djelo i zadovoljiti svačije nepce.

A, kako to izgleda možete vidjeti u videu na priceless.com stranici, koji možete preuzeti besplatno.

No ova stara utvrda ima još puno toga za ponuditi, a sve to možete vidjeti i u formi besplatne razglednice koju lako mogu preuzeti svi korisnici Mastercard® kartica na priceless.com te uživati u neprocjenjivom iskustvu iz udobnosti vlastitog doma. Ona će vam pokazati kako je i dio hotel namjenjen i za wellness.

Tamo možete pronaći sklad i mir duha te raditi na postizanju dobre tjelesne forme u wellness centru Castello koji je, također, hvaljen dio cijelog projekta.
Luksuzni tretmani ljepote, kromoterapiju ili pak parna kupelj pomoći će vam da se opustite i rekuperate kako bi vam savjetovali pravi Dalmatinci koji znaju kako uživati u životu.
Ovaj sklad kontrasta, koji proizlazi iz burne povijesti grada, ono je što Zadar čini posebnim. Svaki trag prošlosti, svaka priča i svaki ožiljak u kamenu uklesan u utvrdi govore o bogatstvu iskustva koje možete pronaći unutar zidina. A među svim tim brojnim ukrasima, posebno mjesto je sačuvano za Bastion, ukras Zadra.


 

 

Advertisement

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mastercard po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju