"Kada veličanstvene životinje s 50 ljudi izađu u šetnju, imat ćete osjećaj kao da živa arhitektura kreće u avanturu", opisuje Les Machines de l'île svoj umjetnički, turistički i kulturni projekt zahvaljujući kojem je Nantes, šesti po veličini francuski grad te jedna od najvećih francuskih luka, postao "zemlja čudesa" za obožavatelje steampunka.

Divovske mehaničke životinje izrađene od prirodnih materijala kreću se uz bljeskavi lightshow i šištanje pare izazivajući strahopoštovanje.
Ondje možete pronaći svjetove iz mašte Julesa Vernea, mehanički svemir Leonarda da Vincija i industrijsku povijest Nantesa smještenu na iznimnom mjestu nekadašnjih gradskih brodogradilišta.

Park se sastoji od tri glavna područja: Le Grand Éléphant (Veliki slon), Le Carrousel des Mondes Marins (Vrtuljak morskih svjetova) i La Galerie des Machines (Galerija strojeva).

Arbre aux Hérons (Stablo čaplji) posljednja je atrakcija koja se dovršava: na vrhu čeličnog drveta promjera 50 m i visine 35 m stajat će dvije čaplje. Posjetitelji će moći prošetati od grane do grane među prekrasnim visećim vrtovima i provozati se pod čapljinim krilima.
Osim jahanja na mehaničkim životinjama ili upravljanja njima, posjetitelji mogu sudjelovati na radionicama te doznati nešto više o megastrojevima od recikliranog metala, kože i drveta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju