Nakon što ste nedavno doznali kako na Airbnb – u možete iznajmiti stan u famoznoj milanskoj zgradi Bosco Verticale, evo i nove prilike. Ostanite u zgradi koju je dizajnirao slavni Francuz Charles – Edouard Jeanneret – Gris, svima poznatiji po nadimku Le Corbusier.

Arhitekt Le Corbusier bio je prilično velika faca, čemu u prilog govori kako se mnogi njegovi projekati danas nalaze na popisu UNESCO - ove Svjetske baštine. Jedan od njih je La Cité Radieuse u Marseilleu u Francuskoj - niz čistih, betonskih stanova sa svijetlim pločama, zajedničkom terasom s bazenom i pogledom na Mediteran. Zvuči nevjerojatno, zar ne? Pa, sada zapravo možete ostati u jednom od ovih stanova putem Airbnba i snove pretvoriti u realnost.

Unutar ovog takozvanog Unite d’Habitation, principa dizajna koji je definirao većinu Le Corbusierovog rada – naći ćete obilje originalnih detalja i čitav niz dizajnerskog namještaja. Tu su i prozori od poda do stropa, tako da možete uživati u pogledu na veliko plavetnilo i Lionski zaljev.

U stanu mogu spavati četiri osobe u dvije spavaće sobe, a pored stilskog namještaja iz sredine stoljeća, naći ćete i brzi Wi - fi, pa čak i Nintendo Wii.

Sviđa li vam se ideja o provođenju godišnjeg u ovom stanu preporučamo da požurite, jer se mjesto brzo rezervira. Cijene kreću od oko tisuću kuna za noć, uz minimalni boravak od tri noći, a ako ste zainteresirani, najbolje je posjetiti Airbnb stranicu i saznati sve o ovom stanu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju