Kuća na litici na kanadskom otoku Quadra u Britanskoj Kolumbiji zapanjujući je primjer moderne arhitekture koja se želi stopiti u okoliš.

Iranski arhitekt Milad Eshtiyaghi dobio je zadatak osmisliti izgled obiteljske kuće na planini koji prkosi gravitaciji – točnije na povišenom mjestu na kojemu su bila posađena četiri stara stabla.

S obzirom da ih nije želio odrezati niti premjestiti – kuću je smjestio u prostor između stabala.

Unutrašnjost neobične kuće Unutrašnjost neobične kuće (Foto: Profimedia)

Konačni rezultat? Planinska kuća sastavljena od nizu naizgled međusobno ispletenih staklenih blokova s prolazima koji idu prema gore, dolje – i bočno, a s kojih puca zapanjujući pogled na okolicu.

Ostakljeni zidovi mogu se otvoriti mehaničkim kabelskim sustavom i tako unutrašnjost transformirati u poluotvorenu terasu, ali i omogućiti prodor svježeg planinskog zraka.

Kuća je podijeljena na tri razine prema potrebama klijenta – jedna razina rezervirana je za roditelje, druga za sina i njegovu suprugu, a ove dvije razine međusobno su povezane rekreacijskim sportskim prostorom.

Za samo 25 eura: Noćenje u dvokatnici s Airbnba koja je pripadala glazbenom geniju Kuća iz Purpurne kiše, Minneapolis, SAD - 1 Kuća iz Purpurne kiše, Minneapolis, SAD - 3 Kuća iz Purpurne kiše, Minneapolis, SAD - 4 +2 Kuća iz Purpurne kiše, Minneapolis, SAD - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju