Obožavatelj ste filma Purpurna kiša iz 1984. godine? Ili ste, pak, ljubitelj Princea i njegova zapanjujućeg glazbenog opusa? Airbnb vam nudi mogućnost da prespavate u kući glazbenog genija po cijeni od svega sedam američkih dolara po osobi, odnosno 6,30 eura.

Kuća se nalazi u Princeovu rodnom gradu Minneapolisu u američkoj saveznoj državi Minnesoti, a originalno je pokazana u filmu "Purpurna kiša", koji ove godine slavi 40. godišnjicu.

Naizgled obična bijela dvokatnica skriva dio filmske, ali i glazbene povijesti. Ispunjena je predmetima koji će vam dati uvid u Princeov kreativni proces tijekom stvaranja "Purpurne kiše". Neke sobe su restaurirane kako bi bile što sličnije onima prikazanim na velikom ekranu, druge su pretvorene u muzejske eksponate.

Kuća iz Purpurne kiše koja je bila u vlasništvu Princea Kuća iz Purpurne kiše koja je bila u vlasništvu Princea (Foto: Profimedia)

Obožavatelji Princea i "Purpurne kiše" moći će bukirati jedno od 25 raspoloživih noćenja u spomenutoj kući u periodu od 26. listopada do 14. prosinca 2024. godine na Airbnbu po cijeni od svega sedam dolara po osobi.

Cijena od sedam dolara simbolične je naravi, a odabrana je zato što je sedam bio omiljeni broj američkog glazbenika. U kući istovremeno mogu noćiti maksimalno četiri osobe.


Pretpostavlja se da će kuća iz "Purpurne kiše" izazvati veliki interes publike. Baš zato rezervacije se otvaraju 2. listopada na ovoj poveznici.

Kako izgleda kuća iz "Purpurne kiše", provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Nije čak ni toliko skupa za najam: Vikendica s bazenom koji vijuga kroz kuću poput rijeke Kuća s bazenom koji vijuga poput rijeke u Goultu u Francuskoj - 9 Kuća s bazenom koji vijuga poput rijeke u Goultu u Francuskoj - 8 Kuća s bazenom koji vijuga poput rijeke u Goultu u Francuskoj - 10 +6 Kuća s bazenom koji vijuga poput rijeke u Goultu u Francuskoj - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju